featured

Bitcoin Cash (BCH) hard forkuna destek veren borsalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) işlem hacmiyle en büyük ilk 10 kripto para borsasının altı tanesinden 15 Kasım’daki yaklaşan hard forku için destek almayı başardı.

Bitcoin Cash (BCH) hard forku için bazı borsalar net açıklama yaptı

Bitcoin Cash’in yol haritası, her altı ayda bir çekirdek kodunun yükseltilmesini içeriyor. Ancak ağdaki bazı değişikliklere dair anlaşmazlık, iki farklı kripto para biriminin şekillenebileceğine dair spekülasyonu yükseltti. Çünkü iki uygulama -Bitcoin ABC ve Bitcoin SV- rakip ekipler tarafından ileriye sürülüyor. Sonuç açık olmasa da, forktan iki ayrı kripto para ortaya çıkabilir.  Yaklaşan fork her zamanki yıllık güncellemelerden biraz farklı. Bunun nedeni, Bitcoincash.org’dan BCC’nin orijinal yol haritasına uymayan rakip bir teklif olması.

Bitcoin Cash hard forku için bazı borsalar konuyla ilgili net açıklama yaptı. OKEx, Binance, Bitforex ve Huobi hard forku destekleyeceklerini açıkladı. Ancak bu borsalar kullanıcılarına 1:1 oranında BSV gönderme konusunda net bir açıklama yapmadı. Poloniex, ise daha açık bir şekilde her iki kripto para için işlemleri desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Yatırımcılar borsalara BCH yatırmamaya dikkat etmeli

Coinbase ise mevcut yol haritasını destekleyeceğini söyleyerek forkun sonrasında birden çok geçerli zincirin devam etmesi durumunda müşterilerinin her bir zincirdeki fonlarına erişebilmelerini sağlayacağını da vurguladı.

Etkinliğe hazırlık olarak çoğu borsa, fork sonrası ağ(lar)ın kararsızlığı nedeniyle müşteri fonlarının risk altında olmadığından emin olmak için forktan kısa bir süre önce BCH para çekme ve depozitlerini askıya alacaklarını açıkladı. Bu gibi durumlarda kullanıcılar bu süre zarfında BCH yatırmamaya dikkat etmeli.

İşte Bitcoin Cash hard forkuna yönelik borsa durumları

İşte, CoinMarketCap’taki ilk 12 BCH pazarının mevcut durumda, Bitcoin Cash hard forkunu destekleyip desteklemeyeceğinin detayı:

Cüzdan

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin