featured

Balinalardan büyük ilgi: Bitcoin Cash (BCH) fiyatı Ağustos ayına olumlu başlayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Cash (BCH) fiyatı, 6 Temmuz ile 25 Temmuz arasında madencilerin rezervlerinin büyük bir bölümünü boşaltması sebebiyle %27 oranında bir düşüş yaşadı ve 295 dolardan 233 dolara geriledi. Geçen hafta, balinalar yeniden alım yapmaya başladı. Peki bu birikim, fiyatın yükselişini tetikleyebilecek mi?

20 Haziran’da Bitcoin Cash, kurumsal borsa EDX piyasalarında işlem gören dört kripto para biriminden biri olarak listelendi.

Citadel Securities, Fidelity Investments ve Charles Schwab gibi büyük Wall Street şirketleri, BCH’nin Haziran sonunda 2023 zirvesi olan 320 dolara yükselmesinde kritik bir rol oynadı. Bir ay sonra zincir üstü veriler, balinaların BCH fiyat hareketine yeniden hâkim olduğunu gösteriyor.

Balinaların yanında, perakende yatırımcılar da fiyatın 300 dolar seviyesinin üzerine yükselmesi için satın alma baskısını artıracak mı?

Balinalar yeniden oyunda

Son 60 gün içinde Bitcoin Cash madencileri, varlıklarının %26’sını satarak rezervlerini 8,9 milyondan 6,59 milyon BCH’ye düşürdü. Bununla birlikte yükseliş eğilimi gösteren BCH balinaları, önemli bir fiyat düzeltmesinin ardından bir yer ediniyor.

Temmuz ayının ilk yarısında BCH fiyat düzeltmesine rağmen büyük yatırımcılar alımlarını sürdürdü. Aşağıdaki Santiment grafiği, 100,000 ila 10 milyon adet BCH token’ı tutan balinaların son iki hafta içinde büyük alımlar yaptığını gösteriyor.

14 Temmuz ile 31 Temmuz arasında ise düşüşü fırsata çevirerek 230,000 token daha satın aldılar.

Bitcoin Cash BCH

Balina Cüzdan Bakiyeleri metriği, balina yatırımcılarının kümülatif cüzdan bakiyelerindeki gerçek zamanlı değişiklikleri gösterir. Yukarıda görüldüğü gibi, bir fiyat düşüşü sırasında alım yapmaya devam etmeleri, balinaların fiyatların toparlanmasını beklediğini gösterir.

Özellikle yeni satın alınan 230,000 token, 254 dolarlık mevcut piyasa değeri ile toplamda 58,4 milyon dolar değerinde. Bu yörüngede devam ederlerse, BCH fiyatı muhtemelen Ağustos ayına olumlu başlayacak.

Ayrıca zincir üstü veriler, medyadaki görünümün de iyimser olduğunu gösteriyor. Çünkü, BCH Sosyal Hacim metriği de geçen hafta boyunca tutarlı bir yükseliş trendi sürdürdü.

21 Temmuz’da Bitcoin Cash Sosyal Hacim puanı 62 iken ve 30 Temmuz’a kadar %56 artarak 97’ye ulaştı.

Sosyal Hacim verileri, bir blockchain ağının medyada sahip olduğu ilgiyi gösteriyor. Aslında, ilgili kripto medya kanallarında proje hakkındaki sözleri bir araya getirir.

Genel olarak Sosyal Hacim yükseldiğinde, yatırımcıların projeden giderek daha fazla haberdar olmaya ve projeye ilgi duymaya başladığı anlaşılır. Medyadaki hareketlilik devam ederse, perakende ve kitlesel pazar yatırımcıları da BCH balinalarının yükseliş dalgasına katılabilir.

BCH fiyat tahmini:

Ağustos 2023’e girerken, balinalar Bitcoin Cash fiyatını tekrar 300 doların üzerine çıkarmaya çalışacak.

Boğalar, bu iyimser fiyat görünümünden emin olmak için önce 280 dolar seviyesini aşmalı. Ancak 1,25 milyon yatırımcının ortalama 282 dolar fiyatla 2,24 milyon adet token satın aldığını düşünürsek, bu biraz zaman alabilir. Bu yatırımcılar kârlarını realize etmek isterse altcoin’in fiyat toparlanması biraz erken sonlanabilir.

Bununla birlikte, balinaların ilgisi devam ederse fiyat bir kez daha 300 doları geçebilir.

Yine de, BCH balinaları aniden alım yapmayı bırakırsa, ayılar eğilimi tersine çevirebilir ve fiyatı 200 dolara yaklaştırabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin