Bitcoin Cash 27 Ekim
Bitcoin Cash 27 Ekim fiyat analizi: 440 dolar seviyesi hala önemini koruyor

Bitcoin Cash 6 Ekim görünümü: BCH düşüşü sonlandı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash 6 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin Cash hafta başındaki 550 dolardan başlayan düşüşünü dün 514 dolar seviyesinde sonlandırmışa benziyor.
  • Dün yatay fiyat hareketlerine girerek düşüşü sonlandırma sinyalleri veren BCH, azalan üçgen formasyonunu yukarı yönlü kırdığı görüldü.
  • Sonrasında gelen yükseliş önemli hareketli ortalama seviyelerini geçmek için yeterli momentumu bulamayınca fiyat olağan seviyelerde geri çekilerek 520 doların altında kaldı.

Bitcoin Cash son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 oranında artış sağlarken Bitcoin karşısındaki değeri ise hemen hemen değişmedi.

Bitcoin Cash 6 Ekim fiyat hareketleri

Kripto paralar arasındaki yüksek korelâsyondan dolayı çoğu zaman coinlerin benzer fiyat hareketlerini görürüz. Ve bildiğiniz gibi piyasa giren ya da piyasadan çıkan fonlar özellikle büyük sermayeli coinleri benzer görünümde etkiler.

Kripto para piyasaları henüz gelişmekte olan bir finansal piyasa olduğundan bu durum olağan karşılanabilir. Fakat kripto paralar özelinde bir gelişme yaşanması spesifik olarak coinlerin benzersiz fiyat hareketleri göstermesine neden olabiliyor. Bitcoin Cash’de zaman zaman piyasadan ayrışan fiyat hareketleri gösteren hatta bazı durumlarda öncü hareketlerde bulunan bir kripto para olarak dikkat çekiyor.

Bitcoin Cash teknik görünümüne devam edersek, düşüşü yavaşlayan BCH fiyatının hafif yükselişi ile bu düşüş esnasında iki kere geçmeyi denediği 100 ve 200 HO seviyelerine oldukça yaklaştığını görüyoruz.

Şu an için 525 dolarda konumlanmış 200 HO çizgisi ise BCH için önemli bir dinamik direnç olarak görülebilir. Öyle ki bu seviyenin üzerindeki saatlik kapanışlar BCH’nin yükseliş için tetikleyici olabilir.

Gün içerisinde bu seviyeleri bir kez daha geçmeyi deneyebileceğini düşündüğümüz BCH/USD paritesinin, başarısız olması durumunda ise fiyatın yeniden 510 dolar ana destek seviyesine doğru çekildiğini görebiliriz.

Elimizdeki verilere göre ise hafta sonunun da etkisi ile Bitcoin Cash 510 -525 dolar bandında hareket etmesi muhtemel gibi görünüyor.

Bitcoin Cash için önemli teknik göstergeler

Piyasa genelindeki düşüş hacim BCH içinde saatlik MACD’nin nötr konumda kalmasına neden oluyor. Düşüş trendinin kırılması akabinde gelen yükselişi aşırı alım olarak değerlendiren Stokastik sonrasında ise bu bölgeden aşağı doğru salınıyor. Fakat düşüşünü orta seviyelerde sonlandırıp yataya geçmesi yeni bir yükseliş gelebileceğine işaret ediyor.

Trend gücünü tespit etmek adına RSI ve CCI göstergelerinde baktığımızda; RSI’ın 50 seviyesindeki yatay hareketleri ve CCI’ın pozitif fakat düşüş hareketleri çok güçlü bir yükseliş ihtimalinin zayıf olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin