featured

Beklenen yükseliş kapıda olabilir! Bitcoin, büyük bir geri dönüş yapmak üzere mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 2022 yılına pek de iç açıcı bir şekilde başlamamıştı. Yeni nesil yatırımcılarının tercihi olan kripto paralar, bir süredir oldukça durgun. Sürekli tedarik zinciri baskıları, artan enflasyon ve faiz oranlarının birkaç ay önce herkesin korktuğundan daha fazla ve daha hızlı artacağı beklentisi küresel ekonomiyi yavaşlatıyor.

Bitcoin yatırımcıları, token’ların çok sayıda bağlantısız kişi tarafından ortaya çıkarılıp alınıp satılması nedeniyle, BTC’nin merkez bankası politikaları tarafından geri alınamayacağını savunuyorlar. Bu da onları, içsel değerlerini tehdit edebilecek koordineli eylemlerin dokunamayacağı bir konuma koyar.

Dahası, Bitcoin de altın gibi sınırlı arzı nedeniyle enflasyona karşı dirençli olmalıdır. Bitcoin arzı algoritmik olarak 21 milyon adet token ile sınırlandırılmıştır. Bu arzın %90’ından fazlası zaten dolaşımda.

Dolayısıyla enflasyon, dolar ve euro gibi kağıt para birimlerinin satın alma gücünde bir düşüşe neden olsa da, BTC için değerler nispeten sabit kalmalıdır. Fazla para basılması da denkleme eklenince, BTC değerinin artması beklenen bir durumdur.

Ancak bizim gördüğümüz şey, çok daha karmaşık bir durumdur. Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, geçtiğimiz yıl kasım ayında 69,000 dolar seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Ancak bu rekordan sonra yaşadığı düşüş ile değerinin bir kısmını kaybetti.

Enflasyon keskin bir şekilde yükseldi. Bunun ardından Federal Rezerv, bilançosunu küçültmeyi teklif ederken, merkez bankaları genel olarak fazla kağıt para basmaya devam ediyor.

Burada dikkat çekilmesi gereken şey Bitcoin’in kısa vadeli ve spekülatif yatırımcılar için bir nevi oyuncak haline gelmesidir. Son aylardaki ilerlemesi, Amerika’nın teknoloji şirketi olan Nasdaq tarafından incelendi. Bu incelemelere göre arka arkaya gelen yükseliş ve düşüş hareketleri enteresan bir benzerlik gösterdi.

Bitcoin

Bu, yatırımcıların endişeli olduklarında değil de küresel finansal sisteme en çok güvendikleri zamanlarda Bitcoin’in iyi performans gösterme eğiliminde olduğu anlamına geliyor. Yani, beklenilenin tam tersi bir sonuç.

Bunun gibi anormallikler daha önce altında görülmüştü. Örneğin, pandemi ilk olarak Mart 2020’de başladığında, altın başlangıçta büyük bir düşüş kaydederek güvenli liman statüsünden çıktı. O zamanlar bu, yatırımcıların temellerden bağımsız olarak en likit varlıklarını satmalarına neden olan paniğe bağlandı.

Olumlu bir şekilde, Bitcoin’in ‘karma oranı’ son zamanlarda saniyede 200 terahash’in üzerinde yeni zirvelere yükseldi. Hash oranı; çalışan madencilerin sayısına, bir işlemin onaylanmasının zorluğuna ve nihayetinde ağın güvenliğine karşılık gelir.

Üstelik BTC, yatırımcıları uzun vadede enflasyonun etkilerinden korumaya yardımcı olmada önemli bir role sahip olabilir. Çünkü yıllık üretim oranı her dört yılda bir kabaca %50 oranında bir düşüş yaşar. Bu da Bitcoin’i altın ile bile eşleşemeyeceği daha büyük kıtlığa doğru amansız bir yola sokar.

Bununla birlikte teori, gerçekten böyle bir bağlantı olmaması gerektiğini öne sürse de, BTC ve büyük teknoloji arasındaki mevcut bağlantı inkar edilemez. Bu nedenle, dijital para biriminin daha yüksek seviyelere doğru giden yolun daha sorunsuz veya öngörülebilir olmasını bekleyemeyiz.

Bitcoin yükselişi ne zaman?

Şu anda ise yaşadığı düşüşün ardından toparlanma hareketlerine başlayan BTC, 41,900 dolar seviyesinde işlem görüyor. Aslında hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesine göre oldukça düşük. Ama birçok analist, BTC fiyatının 2022 yılının sonuna kadar 100,000 dolar seviyesine dokunacağına inanıyor. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise yalnızca yaşayarak görebileceğiz.

Fidelity


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir