Bitcoin (BTC) ve Monero (XMR) atomic swap Atomic Wallet’te
Bitcoin (BTC) ve Monero (XMR) atomic swap Atomic Wallet’te

Bitcoin (BTC) ve Monero (XMR) atomic swap yakında!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atomic swapları destekleyen merkezi olmayan bir borsa ve cüzdan olan Atomic Wallet, 2 hafta içinde Monero’ya destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca borsa platformunda Bitcoin (BTC) ve Monero (XMR)  atomic swap yakında yer alacak.

Bitcoin (BTC) ve Monero (XMR) atomic swap Atomic Wallet’te

Atomic Wallet resmi Twitter hesabı aracılığıyla konuya yönelik şunları söyledi:

Bahse girelim! İki hafta içinde Atomic Wallet’e Monero’yu ekleyeceğiz. XMR/BTC atomic swap yakında!

Bir atomic swap, bir kripto para biriminin diğeriyle değiştirilebildiği akıllı bir sözleşmeye başvurmak için kullanılır. Bunlar ile borsalar arasındaki fark, işlemlerin denetlenmesi için merkezi bir araca gerek duyulmamasıdır. Atomic swap işlemleri çapraz zincir ve off-zinciri olabilir.

İlk tarihsel atomic swap Decred ve Litecoin arasında yapıldı

Atomic swaplar, Blockchain alanında en çok aranan teknolojik ilerlemelerden biri ve ilk tarihsel atomic swap Eylül 2017’de Decred ve Litecoin arasında yapıldı. Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee de atomic swapların bir savunucusu. Charlie Lee 2017 yılında şunları söyledi:

LTC/BTC ile çapraz zincirli bir atomic swap oldu!

Sözleşmeler, bir şifreleme hash işlevinin oluşturulmasını içeren, zamana bağlı bir akıllı sözleşme olan Hash Timelock Contract (HTLC) kullanılarak yürütülür. Ayrıca her iki tarafın da belirli bir zaman dilimi içerisinde fonların alındığını kabul etmelerini ister.

Bitcoin ve Monero arasındaki bir atomic swap, fiyat artışına yol açabilir

Monero, gizlilik özellikleriyle tanınan bir kripto para. Bunu, zk-snarks olarak bilinen sıfır bilgi kanıtı teorisi kullanarak başarır. Bu işlemlerin herhangi bir işlem meta verisi ifşa etmeden gerçekleşmesini sağlar. Bitcoin ve Monero arasındaki bir atomic swap, kripto para biriminde bir fiyat artışına yol açabilir. Bu yöntem, Bitcoin’leri doğrudan Monero gibi bir gizlilik odaklı kripto paraya dönüştürmek için kolay ve özel bir yol. Ayrıca kripto paraların listelenmesi için borsaya da gerek yok.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir