8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?
8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?

Bitcoin (BTC), önümüzdeki birkaç gün nasıl hareket edebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ay boyunca güçlü bir performans sergileyen Bitcoin, son 8 gündür bir şekilde yavaşladı. ATH’yi getiren ralli, fiyatta önemli bir düşüşle konsolidasyona dönüştü. Ama o zamanlar şimdiki kadar endişe verici değildi. Zincir üstü verilerdeki belirli gelişmeler, yatırımcı davranışında da 180 derecelik bir değişime yol açmıştır.

Bitcoin geriliyor mu?

21 Ekim 2021’den bu yana en büyük kripto para neredeyse %8 düştü. Ancak, bu tür rallilerden sonra fiyat düzeltmeleri yaygındır. Endişeleri artıran, Harcanan Çıktı Kâr Oranının düşmesiydi. Gösterge güçten zayıflığa düşerken ileriye dönük 3 olası senaryoya işaret etti.

Bunlardan ilki, en iyi alıcıların kayıpları gerçekleştiriyor olabileceğidir. Konsolidasyon ve düzeltme, belirli yatırımların kâr elde edememesine neden oldu ve aynı çıkarım zincir üzerindeki verilere dayanarak yapılabilir. Gerçekleşen kar/zarar grafiği, son 1 hafta içinde arzdaki BTC’nin kârda bir düşüş fark ettiğini ve bunun da yatırımcılar için kayıplara yol açtığını gösteriyor.

Ay boyunca kazanılan tüm kârların %50’sinden fazlası son birkaç gün içinde silindi.

İkinci senaryo, kârlı kripto paraların hareketsiz kalması ve el değiştirmemesi. Bitcoin satın alanlar, el değiştirmede çok aktif değil, bu da varlığın hızında bir düşüşe yol açıyor ve şu anda SOPR’deki düşüşün nedenlerinden biri olabilir.

HODL dalgaları da bu davranışı doğrular. Bir günden büyük ve iki yaşından küçük kohortlar, arzlarını bir hareket ettirmediler. Yüzdeleri aynı kalır ve durgunluk hiçbir ortamda kârlı değildir. STH, MTH ve LTH yakında bu davranışı değiştirmek isteyebilir.

Fiyat üzerinde herhangi bir etkisi var mı?

Gerçekten de, son olarak, bir fiyat sıçrama olasılığı söz konusu. Şu anda aktif olan gibi bir boğa piyasası sırasında tarihsel olarak 1’de kalan SOPR, temel olarak destek için bir tetik noktasıdır. Ayı piyasasındaki kapitülasyonun yanı sıra, 1.0 seviyesi bir geri itme ile sonuçlandı.

Yani bu durumu göz önünde bulundurursak, fiyatın tersine çevrilme olasılığını ölçebiliriz. Aynı şekilde, MACD ve Squeeze Momentum göstergesini de dikkate alacağız.

İlki, sinyal çizgisi bu hafta gösterge çizgisi üzerinde hareket ederken düşüş eğilimi gösteriyor. Aşağıdaki çubuklar bugün bir düşüş eğiliminin sinyalini veriyor ancak kesinlik ifade etmiyor.

Squeeze Momentum’a gelince, burada yükselişin azaldığını görebiliriz (koyu yeşil çubukların görünümü). Bir ay süren sıkışma (beyaz noktalarla işaretlenmiş) nihayet 48 saat önce durdu ve kırmızı çubuklar görünmediği sürece fiyat toparlanabilir.

SHIB’nin beğenileri milyarlarca değer atlarken, Bitcoin’in yavaşlaması belirli bir endişe uyandırıyor. Ancak, kayıplara rağmen, neyse ki, bu hala bir boğa piyasası olarak kabul ediliyor. İşlem hacimleri alıcı yönünde artmazsa yatırımcıların durgunluğunun sorun yaratması muhtemel.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin