''Kripto piyasasında bastırılan yaygın spekülasyon, sağlıklı.”
''Kripto piyasasında bastırılan yaygın spekülasyon, sağlıklı.”

Bitcoin (BTC) neden düşüyor? İşte uzman ve analist görüşleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Ağustos ayında ilk kez 6.000 doların altına düştü ve son bir yıldaki en düşük seviyeyi dün tekrar test etti. Bitcoin dün iki saat içinde yüzde 10 oranında değer kaybetti. Kripto varlık pazarındaki satışlar Perşembe gününe kadar uzadı ve lider dijital para birimi ardı ardına yaşanan dördüncü zararını ve yıllık bazda düşük seviyesini korudu.

Bitcoin (BTC) haftalık fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) haftalık fiyat grafiği

Bitcoin  ve piyasanın kana bulanması

Tek bir Bitcoin, Çarşamba gününden bu yana %2,6 oranında düşüşle 5.482.69 dolar seviyesine geriledi. Seansın başında, Bitcoin bir yıldan daha uzun bir sürede en düşük seviyesi olan 5.408,08 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin yazım sırasında %5 oranında düşüşle 5.591 dolar seviyesinden işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saat içinde tüm kripto para birimlerinin toplam değeri, bir yıllık en düşük seviye olan 181 milyar dolara düştü ve piyasada 30 milyar dolardan fazla kayıp yaşandı. Yaşanan satış baskısı nedeniyle kripto para piyasası 14 Ekim’den bu yana ilk kez 200 milyar doların altına geriledi. Şimdi ise kripto para piyasası hacmi 183,9 milyar dolar seviyesinde.

Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği

Bitcoin (BTC) fiyatının düşüşüne yönelik uzman ve analist görüşleri

Yatırımcılar dünkü çöküşün nedenini kara kara düşünürken bir dizi uzman fiyat düşüşü konusunda geniş tabanlı satış için bekleyen Bitcoin Cash hard forkunu suçluyor. Elastos’un Kuzey Amerika temsilcisi olan Donald Bullers, konuya yönelik şunları söylüyor:

Fiyat volatilitesi kripto para piyasasında olağandışı bir durum değil. Ancak Çarşamba günkü keskin fiyat hareketleri sektör oyuncularının durması ve nedenleri hakkında bilgi alması için yeterince önemli. Bitcoin Cash’in yaklaşmakta olan hard forku kripto yatırımcıları arasında belirsizliğin hüküm sürdüğü bir döneme neden oldu. Ayrıca bu olay kripto ve geleneksel pazarlardaki tahmincilerin de 2019’a uzanan uzun bir ayı piyasasını öngörmesine neden oldu.

BKCM’nin CEO’su ve kurucusu Brian Kelly’ye göre fiyatlardaki bu çöküş, Bitcoin Cash hard forku ile ilgili belirsizliklerden kaynaklanıyor. eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan ise fiyat düşüşü ile ilgili şu yorumu yaptı:

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin, 6.000 doların altına düştüğünden ‘kaybı durdur’ emirlerinin otomatik olarak yürürlüğe girmesi bir olasılık. Fiyat düşüşüne katkıda bulunan bir diğer faktör ise kripto para piyasalarına da yayılabilen teknoloji hisselerindeki mevcut düşüş.

Marketwatch


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin