Bitcoin (BTC), Aralık 2017'den bu yana tepeden aşağı yolculuğa başladı
Bitcoin (BTC), Aralık 2017'den bu yana tepeden aşağı yolculuğa başladı

Bitcoin (BTC), Mt. Gox’un neden olduğu çöküşten beri iyileşemedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı için, ayıların gazabıyla karşı karşıya kalıyorlar. Üstelik ayı piyasası Kasım ayında başladı, bu da tüm kripto paraların neredeyse her gün çift haneli kayıplar görmesine neden oldu. Buna, Ethereum, XRP, Monero, TRON ve Litecoin gibi piyasadaki tüm üst kripto para birimleri dahil.

Bitcoin (BTC), Aralık 2017’den bu yana tepeden aşağı yolculuğa başladı

İlk kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), fiyatının neredeyse 20.000 dolara ulaşmasıyla dikkatin merkezi haline geldi. Bu aynı zamanda kripto paranın ortaya çıkan bir değer deposu olarak ilan edilmesine de neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre, paranın değerinin en yüksek olduğu seviye Aralık 2017’de işaretlenen 19.926,5 dolar seviyesi. Kripto para şu anda ise 3.361 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saatte %4’ten fazla düşüş yaşadı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine göre kripto para, değerinin %82,83’ünü kaybetti.

Bitcoin fiyat tablosu | Kaynak: CoinMarketCap
Bitcoin fiyat tablosu | Kaynak: CoinMarketCap

Kipto para, Aralık 2017’den bu yana tepeden aşağı yolculuğa başladı. Ayrıca, Bitcoin’in 20.000 dolarını geçmeden önce düşmesinin nedeni olarak, Mt. Gox’un iflas mütevellisi Nobuaki Kobayahsi gösteriliyor. Mt. Gox, en popüler Bitcoin (BTC) borsalarından biriydi. Bunun iki sebebi var. Birincisi hack saldırısı borsanın iflas etmesine neden oldu. İkinci neden, kripto para piyasasının çöküşü için katalizör olması.

Mt. Gox, en büyük Bitcoin borsasıydı

Bir zamanlar bu borsa, dünyanın BTC işlemlerinin %80’ini kullanan en büyük Bitcoin borsası platformuydu. Borsa aynı zamanda kripto para piyasası hacminde artışa yol açan bir piyasa manipülasyon şeması olan “Paint The Tape” uygulamasında da göze çarpıyor.

Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain
Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain

Borsa, 2014 yılında dünyadaki tüm Bitcoin’lerin neredeyse %7’sini kaybetti ve bu zaman diliminde 473 milyon doları aştı. Ancak Mt. Gox CEO’su Mark Karpeles, saldırı sırasında çok miktarda Bitcoin içeren birkaç soğuk cüzdan keşfetti. Bu Bitcoin’ler alacaklılara geri ödeme yapmak için kullanılacaktı. Ancak ilk başta Japon yeninde geri ödenmeye karar verdiler. Daha sonra alacaklılara mevcut Bitcoin’ler satılarak geri ödeme yapılmasına karar verildi.

Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain
Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain

Bitcoin’ler satılarak alacaklılara geri ödeme yapıldı

İlk satış için BTC’ler 22 Aralık 2017’de piyasaya sürüldü ve yaklaşık 6.000 BTC satıldı. O günkü açılış değerine göre, bu Bitcoin’lerin yaklaşık değeri 94 milyon dolardı. İkinci satış, yaklaşık 8.000 BTC’nin satıldığı 17 Ocak 2018’de yapıldı. O gün için Bitcoin‘in en yüksek değerine dayanarak bu rakam 92 milyon doların üzerinde bir değere sahipti.

Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain
Bitcoin transferi | Kaynak: Blockchain

Bunu takiben bir sonraki satış Şubat 2018’de gerçekleşti ve burada toplamda 18.000 BTC üç farklı soğuk depolama cüzdanından transfer edildi. Bu BTC’ler daha sonra 4 Şubat-9 Şubat arasında daha küçük parçalar halinde satıldı. Bununla birlikte, satışlar önümüzdeki ay da devam etti. Mt. Gox, tarafından yayınlanan rapora göre, mütevelli piyasaya 24 bin 658 BTC sürdü ve bu da 200 milyon dolardan fazla bir değere denk geliyor. Şu anda Mt. Gox, 2019 Şubat ayında bir satış yapacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin