SEC, hileli ICO nedeniyle iki şirket yöneticisine ağır para cezaları verdi
SEC, hileli ICO nedeniyle iki şirket yöneticisine ağır para cezaları verdi

SEC yine iş başında: Aldatıcı ICO’lar komisyonun odak noktası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) nedeniyle Ocak 2018’de faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalan AriseBank’ın eski yöneticilerinden ikisi, yani CEO’su Jared Rice Sr ve COO’su Stanley Ford hileli faaliyetleri ve firmayı tescil ettirmediklerinden dolayı  SEC tarafından para cezasına çarptırıldılar.

SEC, hileli ICO nedeniyle iki şirket yöneticisine ağır para cezaları verdi

Haberlere göre, her iki üyeye ayrı ayrı yaklaşık 187.150 dolarlık ve toplu olarak 2,7 milyon dolarlık ücretler de dahil olmak üzere ağır cezalar verildi. Bunlara ek olarak, iki yönetici kamu kuruluşlarında bundan sonra yüksek mevkilerde görev yapmayacaklarına yemin ettiler.  Aldatıcı ICO ile iki yönetici elde ettikleri paraları kişisel giderlerini karşılamak için kullandılar.

Firmanın Texas merkezli olduğu iddia ediliyor. Ancak, Texas Bankacılık Dairesi Başkanlığı şirketin kapatılmasını emretti. Çünkü bu şirket, devlete mali hizmet sağlama konusunda hiçbir zaman onay almadı. Bu nedenle Rice, Kasım 2018’de bir süre tutuklu kaldı ve firmanın Visa ve Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) hesaplarıyla ilgili yalan söylediği için çeşitli suçlamalarına maruz kaldı.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin