Bitcoin (BTC) 24 saatte ortalama 8 milyar dolar aktarım yapıyor

Bitcoin (BTC) MasterCard’ı sollamaya yakın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), iki taraf arasında değer aktarımı söz konusu olduğunda, MasterCard’ı (bir New York merkezli çokuluslu finansal hizmet şirketi) sollamaya yakın görünüyor.

Bitcoin (BTC) 24 saatte ortalama 8 milyar dolar aktarım yapıyor

TrustNodes tarafından analiz edilen verilere göre, BTC işlemleri her 24 saatte ortalama 8 milyar dolar aktarırken, MasterCard’ın finansal ağı günlük işlemlerde yaklaşık 11 milyar dolar işlemekte. MasterCard’ın üç aylık raporunda, küresel ödeme hizmetinin geçen yıl toplam 4,4 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Buna karşılık, aynı dönemdeki tüm BTC işlemlerinin toplam değeri yaklaşık 3 trilyon dolar civarında (her gün 8 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) taşındığı varsayılırsa).

Bu arada, şu anda devredilen toplam değer bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum (ETH) ağı, günlük 600 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştiriyor. Litecoin (LTC) ağı da büyük miktardaki günlük transferleri ele alıyor -bunların değeri 24 saat gibi bir sürede 170 milyon dolara ulaştı (20 Kasım’da TrustNodes tarafından kontrol edildi).

Ripple XRP Ledger için Rippled 1.0.0 sürümünü yayınladı!

XRP Ledger işlemleri izlenecek kadar kolay değil

TrustNodes’in blog yazısında yaptığı açıklamada şunları belirtiyor:

Kombinasyondaki tüm kriptolar muhtemelen saniye başına işlemlerle çok daha düşük kapasiteye sahip olmasına rağmen MasterCard kadar fazla değer aktarıyor.

TrustNodes tarafından analiz edilen Blockchain verileri, işlemlerin günlük değerinde dikkate alınmadı. Ripple’ın ağında (XRP kullanarak) işlendi. Haberde aynı zamanda, Ripple’ın XRP Ledger’ı için “gerçekten bir kamu Blockchain’i değil ya da sadece bir Blockchain” olarak görmediklerini açıkladı. Hangi veri kaynaklarının TrustNodes tarafından incelendiği belli olmasa da, XRP transferleriyle ilgili finansal veriler kolayca CoinMarketCap, CryptoCompare ve bu web sitesinde mevcuttur: https://xrpcharts.ripple.com/#/transactions.

İlginç bir şekilde, diğer yeni raporlar, BTC transferlerinin değerinin MasterCard veya Visa gibi önde gelen ödeme işlemcilerine yetişemeyeceğini göstermekte. Blockchain analiz firması Chainalysis’e göre, Bitcoin’in ödemelerdeki kullanımı %80 oranında düştü (2016’dan Eylül ayına kadar). Özellikle aylık BTC ödemelerinin değeri Eylül 2017’de 427 milyon dolar olan yüksek seviyesinden Eylül ayında sadece 96 milyon dolara düştü.

MasterCard B2B işlemleri için Blockchain tabanlı ödeme yöntemi geliştirdi

Kripto hakkında gerçekçi olmak

Unutulmamalıdır ki, MasterCard ve kripto ağlarındaki işlem hacmini karşılaştırmak, gerçek değerin aktarılmasını doğru olarak göstermeyebilir. Çoğu analistin belirttiği gibi, çok sayıda kripto işlemi oldukça spekülatif ticaret içeriyor. Bu arada, MasterCard ağındaki işlemler ağırlıklı olarak ödeme yapmak içindir, bu nedenle her ikisi de farklı türde değer aktarımları içerir.

Ancak asıl nokta, MasterCard’ın ağı gibi geleneksel değer aktarım yöntemlerinin kripto para birimi işlemlerinde rekabete sahip olabileceği. Merkezileşmiş değer transferi araçları oldukça ileri seviyede olabilirken, dijital para birimi işlemlerini destekleyen teknoloji, gelişimin ilk aşamalarında. MIT Media Lab’ın dijital para birimi girişiminin müdürü Dr. Neha Narula, kripto ile ilgili teknolojinin mevcut durumunun, internetin 1970’leriyle karşılaştırılabilir olduğunu söyledi.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin