Bitcoin altın’ın yerini alırsa her ülkenin kaç BTC’ye ihtiyacı olur?
Bitcoin altın’ın yerini alırsa her ülkenin kaç BTC’ye ihtiyacı olur?

Bitcoin altının yerini alırsa her ülkenin kaç BTC’ye ihtiyacı olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece Blockchain işletmeleri, dijital para birimleri ve protokol tokenleri konusunda uzmanlaşmış bir yatırım fonu olan Blocktown Capital, her ülkenin dijital altına geçmek için biriktirmesi gereken Bitcoin miktarını merak etti ve araştırdı.

10 yıldan uzun bir süredir var olan Bitcoin için vahşi bir yolculuk

2011’in başında Bitcoin’in bir doların bile değerine ulaşabileceğini düşünmek imkansızdı. Bununla birlikte, yıllar boyunca Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken, çok sayıda acı verici ayı piyasasında hayatta kalmanın etkileyici esnekliğini gösterdi.

100, 1000, 10.000 ABD Doları ve son olarak 19.783 ABD Dolar zirveleri bir noktada her birinin geçmişte imkansız bir dönüm noktası olduğu düşünülüyordu ve Bitcoin hepsini yine de tek tek devirdi.

Bugün, Blockchain Capital yatırım fonu, Bitcoin’in mevcut altın rezervlerinin yerini aldığı zaman, dijital altın çağına geçmek için her ülkenin sahip olması gereken Bitcoin sayısını araştırdı.

Bitcoin hızla büyüyor.

Blocktown Capital, pek çok hükümet kuruluşunun bu “çok mümkün” gözüken senaryoya hazır olmak için yeterli Bitcoin’leri şimdiden biriktirmesi gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin mevcut altın rezervinin yerini alacaksa, bu, “dijital altın” a geçiş yapmak için başlıca ülkelerin biriktirmesi gereken en az Bitcoin sayısı ise şu şekilde:

  • ABD: 913.388 BTC
  • Almanya: 378.416 BTC
  • Rusya: 232.033 BTC
  • Çin: 206.923 BTC
  • Japonya: 85.931 BTC
  • İngiltere: 34.846 BTC

Listede Türkiye bulunmuyor ancak mevcut ekonomik sıralamaya bakarak Türkiye’nin de 70.000 ila 100.000 BTC arasında bir miktar biriktirmesi gerekiyor. Birçok kripto para birimi uzmanı, 21 milyonluk Bitcoin tedarikinin BTC’yi zaten diğer varlıklardan daha arzu edilebilir kıldığına inanıyor. Hatta altından bile daha çok arzu ediliyor.

Sonuç olarak, altın tamamen Bitcoin ile değiştirilebilir ve eğer dünyanın bir numaralı kripto parası altınla değiştirilirse, bir Bitcoin yaklaşık 380.000 dolara mal olabilir. Diğer yandan, Bitcoin 5000 doların altına düşerken, çoğu altcoin değerinin %5-12 kaybediyor. Kısacası hükumetlerin BTC’yi biriktirmek için hala biraz zamanı var.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin