Bitcoin düzeltmesini tahmin eden analist, BTC'nin yeni zeminini belirtiyor
Bitcoin düzeltmesini tahmin eden analist, BTC'nin yeni zeminini belirtiyor

Bitcoin (BTC) için 4000 doların altı dip mi? Yoksa 3000 dolar geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şimdiye kadar kripto yatırımcıları, Bitcoin’in aniden düşmesi ve bu süreçte milyarlarca dolar kaybetmesi nedeniyle zihinsel olarak çöktü. Ancak, birçok yatırımcı 4.000 dolar destek seviyesinin güçlü olacağını ve Bitcoin’in bu seviyeyi geri dönmek için kullanacağından emindi. Bitcoin (BTC), bizi bir kez daha şaşırttı ve bir saatten fazla bir sürede, para birimi geçen yıl Ağustos ayının başından bu yana ilk kez 4.000 doların altında ticaret yapmak için 400 dolar düştü. Kraken ve Bitstamp gibi bazı pazarlarda, para birimi 3.600 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı.

Bitcoin (BTC) bir saatte 400 dolardan fazla düştü: Peki bu gerçekten dip mi?

Bitcoin için bir dip aradığınızda kripto para her seferinde sizi şaşırtıyor. En iyi kripto, 400 dolarlık kayıpla birlikte 4.200 dolardan çok acımasız bir şekilde 3.800 doların altına düştü. İşlem hacmine göre en büyük Bitcoin pazarı olan BitMEX’te, Bitcoin 3.657 dolar seviyesinde işlem gördü ve fiyat düşüşe geçti.  Diğer pazarlarda Bitcoin, -Coinbase Pro 3.660 dolar, Bitstamp 3.665 dolar ve BCEX 3.591 dolar seviyesinden işlem gördü. Hafta sonu tarihsel olarak kripto para birimleri için acımasız bir zaman olduğu kanıtlanmış olsa da, özellikle de Bitcoin’in 4.000 doların üzerinde kalmaya çalıştığı düşünüldüğünde, son çöküş pek çok kişi için bir sürpriz oldu.

Bir gün önce bir kripto analisti, Bitcoin’in başlattığı kısa iyileşmeyi sürdürmeyeceğini ve 3.500 dolara gerileyeceğini tahmin etti. Bazıları tahminlerin ardındaki düşünceye itiraz ederken, kriptonun haftasonu bitmeden 3.500 dolara kayma olasılığı giderek artıyor. Hafta sonları kriptoların tarihsel performansı göz önüne alındığında, bu seviyenin daha da azalması bile mümkün. Ancak analist, fiyatın 3.500 dolara ulaştığında, 5.000 doların üzerinde işlem görmeye başlayacağını da tahmin etti.

Bitcoin fiyatı tüm piyasayı cehenneme sürükledi

Bitcoin için gerçekten bir taban var mı?

En son flaş çökmesi önemli bir soruya işaret ediyor, Bitcoin için gerçekten bir taban var mı? Geçmişte, çeşitli analistler ve kripto ticaret uzmanları, Bitcoin için çeşitli dip seviyelerini açıkladılar, fakat bu seviyeler yanlış olduğunu kanıtladılar. Bazıları tabanı 7.500 dolar olarak belirledi, ancak Haziran ayında kripto para bu fiyatın altına geriledi.

Daha sonra dip seviyeyi 6.000 olarak belirlediler ve bir süre için para biriminin fiyatını bu seviyenin üzerinde tutabileceğini, hatta geleneksel borsalardan daha az volatil olabileceğini düşündüler. Ancak, geçtiğimiz iki hafta içinde, Bitcoin bu seviyeyi ihlal etti ve şimdi 3.000 dolara bakıyor. Bekleneceği gibi Bitcoin ile birlikte XRP ve Ethereum’un her ikisi de yüzde 15’e yakın değer kaybetti. Yazım sırasında piyasada kayıplar devam ediyor. İlk 50 kripto paranın bir kaç tanesi hariç çift haneli düşüşler görüyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin