Ünlü yazardan Bitcoin ve kripto piyasası yorumu
Ünlü yazardan Bitcoin ve kripto piyasası yorumu

Bitcoin (BTC) Haziran’da 11.500 dolar seviyesine hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) meraklıları, önümüzdeki haftalarda Bitcoin’e ve fiyatına ne olacağını anlamaya çalışıyorlar. Dijital varlığın son aylarda değerinin iki katından fazla artması nedeniyle, soru Bitcoin’in mevcut fiyat trendine devam etmesinin mümkün olup olmayacağıdır. Önümüzdeki ay Bitcoin’in 10 bin 500 dolara ulaşacağına inanan bazı analistler var.

Bitcoin Haziran’da büyümeye devam edebilir

Bitcoin son birkaç aydır pazarda büyüyor ve genişliyor. Spesifik olarak, dijital para birimi son iki ayda %100’ün üzerinde büyüyebildi. Ancak, Bitcoin kısa sürede neredeyse 8.400 dolardan 6.400 dolara düştü ve şimdi 8.700 dolara yakın işlem görüyor. Bitcoin’in büyümeye devam etmesini bekleyen bazı analistler olduğundan, bu istikrar dönemi birkaç hafta daha devam edebilir.

Bitcoin tahminlerinden biri, Bitcoin’in fiyatının teknik durumunu analiz eden ve Bitcoin’in önümüzdeki aylarda büyümeye devam etmesini bekleyen Monfex tarafından yapıldı. Bu TradingView analisti, Bitcoin’in orta vadeli eğiliminin yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Aslında, bu uzman Bitcoin’in 10.500 ile 11.500 dolar arasında işlem yapmasının beklendiğini söylüyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, kısa vadede en popüler dijital varlığın fiyatı sabit kalabilir. Dahası, teknik göstergeler de yükseliş gösteriyor. 20 günlük üssel hareketli ortalama artıyor ve BTC fiyatı EMA’nın üstünde (20).

Bitcoin halving

Bitcoin’in Mayıs 2020’de halving yaşayacağını hatırlatmakta fayda var. Bu durum, Bitcoin için uzun vadede çok önemli bir şey olacağını açıkça gösteriyor. Bunun nedeni, Bitcoin enflasyon oranının gelecek yıl %1,8’e düşmesi olacak. Bitcoin madencileri işleri için daha küçük bir ödül alacaklar. Şu anda bir blok bulan her madenci 12.5 BTC almaktadır. Halving’ten sonra, Bitcoin blokları kullanıcıları 6.25 BTC ile ödüllendirecek.

Bu çok önemlidir, çünkü daha küçük bir Bitcoin ödülü verilmesiyle, Bitcoin’in fiyatının artması beklenmektedir. PlanB gibi analistler Bitcoin’in ilerlemeye devam etmesi sonucunda 100.000 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesiine ulaşmasını bekliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin