featured

Bitcoin (BTC) fiyatının 2024 yılında yükselebileceğine işaret eden 3 gösterge

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) için teknik göstergeler fiyatın 2024 yılında yeni bir yükseliş rallisi başlatabileceğine işaret ediyor.

Kripto topluluğu, ekosistem için yeni bir aşamanın kilidini açabilecek Bitcoin ile ilgili bu olayları geniş çapta yorumluyor.

Gelecek yıl, büyük olayların gerçekleşmesi planlandığı için kripto endüstrisi için umut verici bir görünüm mevcut. Yaklaşan etkinliklerin çeşitli faydaları arasında kurumsal yatırımcıların daha güçlü ilgisi ve kripto varlıkların daha geniş çapta benimsenmesi yer alıyor. Bu, yalnızca 14 yıl önce ortaya çıkan bir sektör için önemli bir dönüm noktasıdır.

Bu yazıda, ağın yaklaşmakta olan halving etkinliği, spot borsa yatırım fonu (ETF) onayları ve potansiyel boğa piyasasından kaynaklanan Bitcoin ekosisteminin potansiyel büyümesi etrafında oluşan iyimserliğin fiyat üzerine etkisinin ne olabileceği tartışılacaktır. Bitcoin ile ilgili bu olaylar kripto topluluğu tarafından geniş çapta heyecanla bekleniyor. Yeni yılda bu gelişmeler, kripto para piyasası için yeni bir aşamanın kilidini açabilir.

Spot Bitcoin ETF onayı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), son birkaç ay içinde başvuru sahipleriyle yapılan bir dizi toplantının ardından, ülkenin ilk spot Bitcoin ETF’sini 8-10 Ocak tarihleri ​​arasında onaylaması bekleniyor.

Bitcoin

Ürünler için yarışan firmalar arasında BlackRock, Ark Invest/21Shares, Invesco/Galaxy Digital, Franklin Templeton, Grayscale Investments, VanEck, WisdomTree, Valkyrie, Fidelity Investments ve Bitwise gibi önde gelen geleneksel finans varlık yöneticileri yer alıyor.

Anonim kaynaklar, SEC’in rakip firmalardan evraklarında son düzeltmeleri yeni yıldan önce sunmalarını istediğini ve bu durumun analistlerin Ocak ayına kadar onayların lehine %90 ihtimal yönündeki tahminlerini güçlendirdiğini ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, ABD menkul kıymetler düzenleyici kurumunun bu tür ürünlere yönelik önceki tüm başvuruları kara para aklama veya piyasa manipülasyonu amacıyla kullanılabileceklerini iddia ederek ertelediğini ve reddettiğini belirtmekte fayda var. Ancak bu sefer, özellikle BlackRock’un olay yerine gelişinden ve ajanstaki neredeyse kusursuz onay notundan sonra, gidişat farklı görünüyor.

Bitcoin halving etkinliği

Yaklaşan Bitcoin halving etkinliği de 2024 yılı için heyecanla beklenen olaylar arasında yer alıyor. Piyasa liderinin fiyatını büyük oranda yükseltme potansiyeli olduğu için halving etkinliği, oldukça önemli bir olaydır. Halving etkinliği, blok ödüllerini %50 oranında düşüren ve BTC token’larının günlük üretilme hızını azaltan bir mekanizmadır. Bir sonraki Bitcoin halving etkinliği dördüncü halving olacaktır ve tamamlandığında üretim oranı 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

Halving her dört yılda bir (210,000 blok) gerçekleşiyor ve bir sonraki etkinliğin Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor. Bu etkinlik, sektördeki en önemli olaylardan biri olarak kabul edildiğinden, belirlenen tarih yaklaştıkça kripto topluluğu heyecanla çalkalanıyor. Bitcoin madencileri operasyonlarından daha az ödül kazanmaya başlayacak olsa da halving olayının olumlu yönleri çok daha büyük.

BTC boğa piyasası

Tarihsel olarak geçmiş halving etkinlikleri, kripto piyasasını yeni zirvelere taşıyan BTC boğa koşularını tetikledi. Geçmiş veriler gelecekteki fiyat hareketlerini garanti etmese de, Bitcoin’in Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşen üçüncü halving etkinliği sonrasında 69,000 dolar seviyesine fırladığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla tarihin tekerrür etme ihtimali de oldukça yüksektir.

Halving sonrası beklenen yükselişin yanı sıra BTC, spot Bitcoin ETF’lerinin potansiyel onayına ilişkin beklenti nedeniyle de yükselişte. Piyasa liderinin fiyatı, yılbaşından bu yana %157 oranından fazla bir yükseliş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 43,000 dolar civarında işlem görüyor. ETF’ler onaylandıktan ve halving gerçekleştikten sonra lider kripto para biriminin fiyatının ne kadar yükseleceği henüz bilinmiyor.

Kripto para piyasası yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle yüksek risk içerir. Bu yüzden yatırımcıların yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapması tavsiye edilir. Her gün gelişen ve büyüyen kripto piyasasında güvenilir ve yüksek potansiyelli projeleri bulmak zor olabilir. İşte bu noktada bulut madenciliğine yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atabilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliğine yeni bir soluk: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasındaki yatırımcılarına benzersiz bir deneyim sunarak bulut madenciliği konseptini başka bir boyuta taşıyor. BTCMTX token’ları aracılığıyla, kullanıcılara mükemmel bir kripto para ön satışı deneyimi sunmanın yanı sıra bireysel yatırımcılar için daha güvenli bir yol açıyor.

Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Platformda, kullanıcılar $BTCMTX token’larını satın alabilirler ve bu token’ları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda, platformda pasif gelir elde etme imkanı bulunmaktadır. Şu anda, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje ile yatırımcılar geleneksel madencilik süreçlerinden kurtulmuş olurlar, çünkü bu süreç Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden gerçekleştirilir ve bulut madenciliği kredileri kazanılır. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülür.

Bitcoin Minetrix projesi, şu anda ön satış aşamasındadır ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satışın sonu için 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmiştir ve bu hedefe ulaşma olasılığı oldukça yüksektir, zira ilk 24 saat içinde 106 bin dolarlık bir giriş yapıldı.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de şimdi, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak yeni fırsatları erkenden yakalayabilirsiniz.

CryptoPotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin