featured

Ripple (XRP) piyasa hâkimiyetinin azalması endişe yarattı: Fiyatın geleceği tehlikede olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), birçok farklı faktör sebebiyle belirsizlik içinde işlem görüyor. Son 30 gündür fiyatın konsolide olması endişe yaratırken, sıradaki hareketin ne olacağı merakla bekleniyor. Ancak gözde altcoin’in fiyatı tehlikede olabilir mi?

Piyasa lideri olan Bitcoin’in hâkimiyeti yıl boyunca artmaya devam etti. Bununla birlikte en büyük altcoin olan Ethereum da son zamanlarda yeniden yaşam belirtileri göstermeye başladı. Ancak bu durum kripto piyasasındaki diğer altcoin’ler için aynı olmadı. En gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP)’ın hâkimyeti endişe verici verilere sahip. Bu, yatırımcıların ilgisinin ve güveninin azalmasına sebep olduğu için önemlidir.

XRP’nin oldukça rekabetçi olan kripto para piyasasındaki kapitalizasyonuna göre hâkimiyeti bu yıl bir uyarı sinyali veriyor.

XRP hâkimiyeti endişe verici şekilde düşüyor

Kripto para biriminin hâkimiyeti son bir hafta içinde %3,63 oranında bir düşüş yaşarken, geçen ay %18,83 ve son altı ayda ise %10,63 oranlarda azaldı. Bir yıllık süreye bakıldığında da Ripple’ın tüm kripto para birimlerindeki pazar payının yüzde 11 oranında bir düşüş yaşadığı görülüyor. Beş yıllık dönemdeki veriler daha da endişe verici çünkü bu dönem içindeki hâkimiyet %82 oranında azaldı. Kripto para piyasasındaki diğer token’ların durumu belirgin bir şekilde çok daha iyi durumda.

Örneğin piyasa lideri olan Bitcoin (BTC), son beş yılda pazar payının Ripple gibi %82’sini değil, yalnızca %10,59’unu kaybetti. Aksine, son zamanlarda BTC piyasa hâkimiyetinin son yükselişte olduğu görülüyor. Bitcoin’in hâkimiyeti geçen yıla göre %28,65 oranında bir artış yaşarken, son altı ayda %6,85 ve geçen ay ise %1,6 oranında arttı. Ancak daha yararlı bir veri elde edebilmek için en büyük altcoin olan Ethereum ile bir karşılaştırma yapılabilir.

Ripple XRP BTC

Ethereum (ETH) hâkimiyeti bir aydan bir yıla kadar düşüş gösterdi. Ancak, XRP’nin hâkimiyetinin yaşadığı kadar büyük bir düşüş değil. Geçen ay ETH hâkimiyeti, XRP’nin %18,83’lük düşüşüne kıyasla yalnızca %3,3 oranında bir düşüş yaşadı. Bu arada, uzun vadeli bakıldığında Ethereum’un pazar payının son beş yılda %90 oranında arttığı görülüyor.

XRP’nin kripto pazar payı üzerindeki hâkimiyetinin azalmasının birden fazla nedeni olabilir. İşte buna sebep olmuş olabilecek bazı potansiyel nedenler:

SEC davası ve Ripple pazar payına etkisi

Geçtiğimiz ay boyunca kripto para biriminin hâkimiyeti yukarıda da belirtildiği üzere büyük ölçüde azaldı. Çünkü fiyat son 30 gün içinde konsolide olmaya devam ederken bu dönemde Bitcoin’in fiyatı yaklaşık %19 oranında bir artış kaydetti.

Aynı süre içinde Ethereum’un fiyatı ise %15 civarında bir yükseliş yaşadı. Ne yazık ki Ripple yatırımcılarının SEC davasının sonucunu ve dört aydır mahkemeyi beklemeleri sebebiyle belirsizlik bulutu varlığını sürdürüyor. Piyasanın geri kalanına kıyasla Ripple fiyat hareketi üzerinde daha fazla belirsizlik olması yatırımcıları itiyor olabilir.

XRP hâkimiyeti açısından olumlu bir gelişme, Ripple’ın %10,63’lük düşüşünün aslında Ethereum’un %12,91’lik düşüşünden biraz daha iyi olduğu 6 aylık grafik. Bu süre zarfında Ripple Labs, mahkemede SEC’e karşı piyasaların XRP fiyatına yansıttığı bir dizi büyük galibiyet elde etti.

Ripple Labs, Aralık 2020’den beri mahkemede Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile mücadele ediyor. Ortaya çıkan düzenleyici belirsizlik, XRP token’ları için üç yıllık bir olumsuzluğa sebep oldu. Önümüzdeki dört ay boyunca SEC davasındaki gelişmeler muhtemelen Ripple’ın fiyat hareketleri ve pazar payındaki temel faktörler olacak.

Kripto para piyasası riski yüksek bir yatırım aracıdır. Bu yüzden, herhangi bir işlem yapmadan önce sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla yatırım yapmalısınız. Ayrıca zamanlama çok önemlidir. Yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan ve bulut madenciliğine yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atabilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliğinde kripto piyasasında yeni bir devrim: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğine benzersiz bir yaklaşım getirerek kripto para dünyasındaki yatırımcıların yaşamını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. BTCMTX token’ları aracılığıyla, kullanıcılara mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunarken aynı zamanda bireysel yatırımcılara daha güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Ayrıca, BTCMTX token’ları istenilen zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara daha fazla esneklik sağlar.

Bulut madenciliği dünyasına özgün ve güvenilir bir perspektif sunan Bitcoin Minetrix projesinin öne çıkan özellikleri nedir?

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platform üzerinden $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, pasif gelir elde etme fırsatı sunmaktadır. Şu anda, $BTCMTX token’larını stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje, yatırımcıları geleneksel madencilik süreçlerinden kurtarıyor. Çünkü işlem, Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden gerçekleştirilir ve bulut madenciliği kredileri kazanılır. Bu krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. $BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi çekici bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de şimdi, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

CryptoPotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin