Bitcoin (BTC) fiyatı 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi
Bitcoin (BTC) fiyatı 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi

Bitcoin (BTC) fiyatı SEC’in kararından sonra düştü: Peki şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) Tyler ve Cameron Winklevoss ikizler tarafından işletilecek bir borsa yatırım fonu (ETF) talebini reddetmesinden sonra düştü. Düzenleyici kurum, lider kripto para biriminin hala suistimalden yeterince arınmış olduğu konusuna şüpheyle bakıyor.

SEC’in kararı Bitcoin taraftarları için büyük bir hayal kırıklığı oldu

SEC, Perşembe günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’in ETF’sini listeleyecek olan CBOE’nin “manipülasyona karşı dirençli” olmadığını düşündüğünü söyledi.  SEC bu kararıyla, kripto para borsası Gemini’nin kurucularının başvurusunu ikinci defa reddediyor. SEC web sitesinde yer alan bir açıklamada, Bitcoin için işlem hacim verilerinin güvenilirliği konusunda endişelerini dile getiriyor. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan başvuruyu değerlendiren komisyonda 3 hayır oyuna karşı 1 evet oyu çıktı.

Bitcoin yakın zamanda SEC’in ETF’yi onaylayacağı konusundaki spekülasyonlar üzerine yükseliyordu. Regülatörün kararı, Bitcoin taraftarları için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kurumun açıklamasında Winklevoss’ların Gemini borsası da dahil olmak üzere Bitcoin piyasalarının manipülasyona benzersiz bir şekilde dirençli olduğu iddiasını desteklemediğini bildirdi.

SEC, CBOE’nin başvurusunu henüz sonuçlandırmadı

SEC ayrıca onaylamama kararının Bitcoin veya Blockchain teknolojisinin bir inovasyon veya yatırım olarak değere sahip olup olmadığının bir değerlendirmesine dayanmadığını da vurguluyor. SEC’in açıklaması sonrasında, Bitcoin fiyatı da %4 oranında düştü. Karar öncesinde yaklaşık 8.200 dolardan işlem gören lider kripto para, birkaç saat içinde 7.850 dolar seviyesine düştü. Bu rakam, Aralık ayında ulaşılan 19.511 dolarlık en yüksek seviyenin neredeyse yüzde 60 oranında altında.

SEC, komisyonda yaptığı açıklamada, Bitcoin ticaretinin önemli bir çoğunluğunun deniz aşırı olmayan ve göreceli olarak yeni olan ve genellikle sadece dijital varlıkların ticaretini yaptığı yerlerde gerçekleştiğini gösteriyor. Ayrıca hala aktif olan ve herhangi bir kararın açıklanmadığı başka bir Bitcoin ETF başvurusu da var. SEC, dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CBOE’nin başvurusunu henüz sonuçlandırmadı.

SEC, CBOE’nin başvurusuyla ilgili kararı 16 Ağustos’ta açıklayacak

CBOE Başkanı Chris Concannon, konuya yönelik şunları söyledi:

ABD yatırımcılarının kayıtlı olmayan bu finansal ürünlere açıkça eriştiği göz önüne alındığında, yatırımcıların düzenlenmiş bir menkul kıymetler piyasasında işlem gören ve sağlam menkul kıymetler yasaları ile korunan ürünlere daha iyi hizmet verdiğine de inanıyoruz.

Kurumun CBOE’nin başvurusuyla ilgili kararı en erken 16 Ağustos’ta açıklaması bekleniyor. Cameron Winklevoss konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Bugünkü kararlara rağmen, SEC ile çalışmaya devam etmeyi ve düzenlenmiş bir Bitcoin ETF’yi piyasaya sunma ve paranın geleceğini oluşturma konusunda derinden kararlı olmayı umuyoruz.

Bitcoin (BTC) fiyatı 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi

Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu yükselişin nedeni ise SEC’in Bitcoin ETF’sini Ağustos ayında onaylayabileceğinin belirtilmesiydi. Lider kripto para yazım sırasında, %4 oranında düşüşle 7.932 dolardan işlem görüyor. Bitcoin şu anda, 136,2 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin