Ethereum (ETH) şu anki değerini hak etmiyor
Ethereum (ETH) şu anki değerini hak etmiyor

Ethereum (ETH) büyük yatırımcılar tarafından terk mi ediliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı balina diye tabir edilen büyük yatırımcılar, ağ kapasitesini ölçeklendirme ve artırma potansiyelinin yetersiz olduğu için Ethereum (ETH) tokeninin değerinden fazla bir fiyata sahip olduğunu düşünüyor.

Ethereum (ETH) şu anki değerini hak etmiyor mu?

Ethereum (ETH), Bitcoin’in yükseliş trendine sahip olduğu haftadan sonra yaklaşık 476 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor. Ancak birçok kurumsal yatırımcı, ikinci büyük kripto para biriminin yükseliş trendine ayak uydurabileceği kanaatine sahip değil. Ethereum, tüm kripto piyasasının değer kaybetmeye başladığı zamandan beri yaklaşık %36 oranında bir düşüş yaşadı. Ancak Forbes’in bir haberine göre bazı yatırımcılar, Ethereum’un boğa trendini yakalamasının çok zor olacağı ve olası değer kaybının artacağını düşünüyor.

New York merkezli bir şifreleme amaçlı koruma fonu olan Tetras Capital, ETH’nin değer kaybedeceğini düşünüp elinden çıkaran şirketlerden bir tanesi. Şirket bu yıl Mayıs ayında ETH 600 dolar civarında iken satış pozisyonu aldı. Kurucu ortak Alex Sunnarborg’ın açıklamalarında dikkat çeken diğer ayrıntı ise ETH satanların Bitcoin alması. Geçen hafta, Tetras tarafından yapılan açıklamada şu ifedeler yer alıyor:

ETH’nin şu anki fiyatının hala önemli ölçüde yüksek olduğuna inanıyoruz. Ethereum ağı mevcut ve yakın dönemdeki teknolojik gelişmelerden dolayı önemli ölçüde pozisyonunu kaybetti. Araştırmamız, piyasa ve teknolojinin şu andaki değerlemeyi haklı çıkarmak için henüz çok erken olduğunu gösteriyor.

Kurumsal yatırımcılara göre Ethereum’un teknolojisi yetersiz

Hidden Hand Capital, Ethereum için olumsuz düşünen şirketlerden biri. Şirket 100 milyon dolarlık kripto paraya sahip. Ayrıca Forbes’in belirsiz kaynağına göre Neural Capital’in ETH için satış pozisyonunda olduğu bildirildi.

Ethereum’a şüpheli yaklaşan yatırımcılar ETH’nin şu anki 48 milyar dolarlık piyasa değerini hak etmediğini söylüyor. Özellikle ağın saniyede yalnızca 15 işlem yapabilmesi teknolojisi konusunda çok büyük hayal kırıklığı oluşturuyor. Öyle ki eski teknoloji tabiri ile tanımlanan Visa bile saniyede 24.000 işlem gerçekleştiriyor. Sunnarborg ETH için şu açıklamalarda bulundu:

Uzun vadede, ölçekleme sorunu çözeceklerini düşünüyorum. Ancak kısa vadede, fiyat ve temel teknoloji arasında bir kopukluk var. Sadece iyi bir fikir olduğu için bunun iyi bir yatırım olduğu anlamına gelmez.

Ethereum geliştiricileri ağ kapasitesini arttırmak için çalışıyor

Ethereum geliştiricileri ağ kapasitesini arttırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak Tetras’a göre yakın bir zamanda düzelecek bir şey görünmüyor. Ethereum’da nötr veya kararsız olan büyük yatırımcılar da var. Bu kararsız grup ise bu konuda çok karamsar düşünmüyor. Örneğin, kripto varlık yöneticisi CoinFund’un kurucusu olan Jake Brukhman, Ethereum’un pek çok gelişme ile ortaya çıkacağına ve kripto paralara öncülük edeceğine inanıyor.

Cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin