Bitcoin (BTC) fiyatı 5.000 doların altında: Peki sırada ne var?

Bitcoin (BTC) fiyatı 5.000 doların altında: Peki buradan nereye gidebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin (BTC) fiyatı 2018 yılında ilk kez 5.000 doların altına  geriledi. Aslında BTC, Ekim 2017’den bu yana aynı fiyat seviyelerini görmedi. Bitcoin’in fiyatı yazım sırasında 4.776 dolardan işlem görürken 5.000 dolarlık güçlü bir desteğin korunup korunmayacağı merak konusu…

https://twitter.com/TheCryptoDog/status/1063558388737544192

Bitcoin (BTC) fiyatı 5.000 doların altında: Peki sırada ne var?

2018 ayı piyasası, kripto para yatırımcılarına zarar vermeye devam ediyor. Birçok kripto para, değerlerinin %95’inden fazlasını kaybetti ve tüm kripto pazarı, yılın başından bu yana değerinin %80’ini kaybetti. Mevcut haftanın başında, Bitcoin başka bir düşüş yaşadı. Kripto paraların çoğunun fiyatları bu yıl yeni düşüş seviyelerle daha da düştü. Hem Ethereum hem de Bitcoin’e olan şey buydu.

Bu Bitcoin fiyat düşüşü şu anda yatırımcıların 2018 varsayımına meydan okuyor. Bazı uzmanlar, Bitcoin fiyatına hala yükselme çağrısı yaparken, birçok destek kanalının kaydığı ve yeni diplere neden olduğu anlaşılıyor. Dahası bazı uzmanlara göre kısa vadede, manzara aşağı yönlü kalıyor gibi.

”Bitcoin (BTC) fiyatının şu anki aralığı 5.000-5.200 dolardan daha fazla düşebilir.”

Analiste göre hala orta vadede piyasa için umut var

Kripto para analisti @TheCryptoDog, Bitcoin fiyatı için dip seviyesinin 4.800 dolar olduğunu belirterek Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Analiste göre bu, Şubat 2018’den beri fiyatın sahip olduğu hedef. Ancak analist, hala orta vadede olumlu bir his veriyor. Fiyatın 4.400 doların altına kadar kayabileceğini ve bir noktada geri dönen bir sıçrama yapabileceğini vurguluyor.

Ayrıca analist iki kripto para birimi, Ripple (XRP) ve Stellar (XLM) hakkında da konuştu. Analiste göre bu iki kripto para diğerlerinden çok daha iyi performans gösteriyor. Geçen hafta boyunca XRP, değerinin yaklaşık %5’ini ve XLM %16’sını kaybetti, diğer büyük 50 kripto para biriminin tamamı (Bitcoin Gold hariç) %20’den fazla değer kaybetti.

Ripple ve Stellar piyasanın geri kalanından ayrışıyor

En azından analist bir süre bu kripto paraların her ikisini de elinde tutacağını söylüyor. Piyasa, XRP ve XLM’yi satması için daha zayıf bir şekilde davranmalı. Her iki sanal para birimi de sırasıyla %7 ve %8,8 oranında bir değer kaybettikten sonra güçlü kalıyor. Diğer büyük 10 kripto para ise fazlaca değer kaybediyor. Yazım sırasında Bitcoin fiyatı hala 5.000 doların altında işlem görüyor. Piyasa değeri 82 milyar dolar ve ayı piyasası devam ediyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin