Piyasa analisti: “3.500 dolara yakın piyasa davranışına dikkat etmekte fayda var.”
Piyasa analisti: “3.500 dolara yakın piyasa davranışına dikkat etmekte fayda var.”

Bitcoin (BTC) çöküşü durdu ama ne kadar süre?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatının ani düşüş baskısını önlemek için 6.000 doların üzerine çıkması gerekiyor. Satışlar devam ederse HODLers endişelenebilir.

Bitcoin (BTC) fiyatında şimdi yön neresi?

Bitcoin, tarihin en derin çöküşlerinden biri olan 5.560 dolar tutarına tekrar yakalandı. Lider kripto para, son 8 gün içindeki değerinin %11,6’sından fazlasını kaybetti; bu, tarihin üçüncü en büyük düşüşü olarak nitelendiriliyor. Bitcoin’in pazar değeri, 28 Ekim 2017’den bu yana en düşük seviye olan 97,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Hem teknik hem de psikolojik bakış açısından, kripto paranın aşağı yönlü etkilerini hafifletmek için mümkün olan en kısa sürede 6.000 doların üzerindeki alana geri dönmesi gerekiyor. Altta kaldığı süre uzadıkça, satışların uzama şansı o kadar büyük olacak. Fundstart Global Advisors’tan Rob Sluymer konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin Şubat, Nisan, Haziran ve Ağustos-Ekim döneminde belirlenen 12 aylık bir destek bandının altını kırdı, trader’ların/yatırımcıların bu çöküşün başörtüsü olduğunu varsaymasına dikkat edeceğiz.

Bitcoin (BTC) fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) fiyat grafiği

Rob Sluymer’e göre bir sonraki büyük destek 5.000 dolar

Ayrıca Rob Sluymer, bir sonraki büyük desteğin 5.000 dolar ile olduğunu da ekliyor. Fiyat bu seviyeye ulaştığında, uzun vadeli yatırımcılar veya HODLers endişe duyabilir. Bu Bitcoin sevenler, ne olursa olsun, yatırımlarına sadık kalacağını iddia ediyorlar, ancak genişletilmiş bir satış, onları zihnini değiştirmeye zorlayabilir.  Şu anda BTC/USD paritesi, aşırı satım bölgesinde kalırken, Relative Strength Index ise yaklaşan tersine dönüş belirtisi göstermeyecek şekilde yatay seyrediyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin