Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

Bitcoin, bu kritik fiyat eşiğinde başarısız kalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in (BTC) yükseliş mücadelesi, 11 gün içinde beşinci kez düşüş eğilimi göstermesiyle başarısızlıkla sonuçlandı.

En değerli kripto para şu an 9.340 dolar civarında işlem görmekte olup, Asya işlem saatlerinde 26 Haziran ile 6 Ağustos arasındaki en yüksek seviyeye ulaşan trend çizgisinin direnci, 9.470 dolara yakın bir seviyede reddedildi.

2019’un en yüksek seviyesi 13.880 dolarda zirve yapan dört aylık trend çizgisi, 26 Ekim’de devreye girdi. O gün, fiyat, 10.580 dolara kadar yükseldi, ancak direnç çizgisinin yukarısında bir günlük kapanış yaşanamadı.

Haftanın ilk günü, fiyatların 9,200 dolardan bir haftanın en yükseği 9,586 dolara yükseldiğini ancak trend çizgisindeki engellerin üstesinden gelememesinden dolayı benzer bir fiyat hareketi yaşandığı görüldü.

Çok aylık düşüş eğilim çizgisini ölçeklendirmedeki tekrarlanan başarısızlık, bazı yatırımcıları, beş ayın en düşük seviyesinden 9,500 doların altındaki son artışın sürdürülebilirliğini sorgulamaya zorlayabilir.

Ancak, fiyatlar hala aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi uzun vadeli piyasa trendlerinin bir destek noktası olan 200 günlük MA desteğinin üstünde kalmaya devam ettiğinden, bu tür korkular için erken olabilir.

BTC/USD günlük görünüm

BTC, şu an 9.470 dolardan azalan trend çizgisini geçmek için tekrar mücadele ediyor. Buna rağmen, 9.129 dolar seviyesindeki 200 günlük MA desteği bozulmadan, düşüş eğilimi çağrısı yapmak için erken.

Ortalama, 11 Ekim- 30 Ekim tarihleri arasında düşüş eğiliminde önemli bir destek olarak çalıştı. Genel görünüme baktığımızda Bitcoin fiyatının uzun vadeli ortalama destek ve düşen trend çizgisi direnci arasında sıkıştığını görüyoruz.

Düşen trend çizgisinin yukarı doğru kırıldığını teyit etmek için 9.470 doların üzerinde bir yüksek hacimli günlük kapanış gerekiyor. Bu, boğa piyasasının Nisan başında görülen 4.100 dolar civarındaki düşük seviyelerden yeniden başladığını ve direnç kapıları için 13,880 dolar açacağını gösterir.

Aşağı yönde, uzun süredir devam eden 9.129 dolardaki 200 günlük MA desteğinin aşağı yönlü kırılması, daha güçlü bir satış baskısına neden olacak ve bu da 8,500 doların test edilmesine neden olabilir.

Kripto para biriminin geçen hafta tartışıldığı gibi btc ödül yarılanmasından altı ay önce güçlü bir talep alma eğiliminde olması nedeniyle yükseliş eğilimi görülüyor.

10.500 ABD doları değerinden son geri çekilme işleminin hacim desteğinin olmadığı ise unutulmaması gerekiyor.

BTC/USD saatlik görünüm

BTC, Pazartesi günü 60 dakika içinde 9.273 dolardan 9.586 dolara yükseldi ve 31 Ekim’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Nitekim BTC fiyatı, birkaç saat içinde 9,165 dolara kadar düştü ve zayıf işlem hacmi ile kazançlar silindi. Bu nedenle, BTC’nin 9.600 dolara yakın seviyelere yükselme olasılığı göz ardı edilemez.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin