Bitcoin (BTC) serbest düşmeye devam ediyor, 2019'da 20 bin dolarlık rüya hala mümkün mü?
Bitcoin (BTC) serbest düşmeye devam ediyor, 2019'da 20 bin dolarlık rüya hala mümkün mü?

Bitcoin (BTC) 5 bin doların altına indi: Bu bahar habercisi mi yoksa oyunun sonu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugünün seyrinde %15’lik bir değer kaybettikten sonra Bitcoin (BTC), şimdi yeni düşük bir seviyede işlem görüyor. Peki bu hareketin sonuçları nelerdir? Lider kripto para birimi devalüe etti mi, yoksa bu bir Wyckoff kaynağı olabilir mi ve nereden destek bekleyebiliriz?

Bitcoin’in yıllık düşüş eğilimi boğa ile atlatmak

6.100 dolarlık destek için esnek bir savaştan sonra, 5.700 dolarlık Bitcoin ayılarındaki destek beklentileri de boşa çıktı ve Kraken Borsası’nda 5.000 doların altına indi. Aşağı inen üçgenden inme ve kopma, iyimserlik döneminde yeni bir düşük seviyeyi getirdi. Aslında beklentiler, ICE ve NYSE’nin Bakkt’ı tarafından kurumsal araçların piyasaya sürülmesiyle ve ayrıca SEC’in ETF onayının potansiyeliyle birlikte yükselişteydi.

Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği

Destek noktası

Fiyat, Ocak ve Mart 2017’nin en düşük seviyelerine gerileyen bir trend çizgisine denk gelen 5.200 dolarlık seviyesinde kısa süreli bir destek buldu. Boğa tarihinde, 19.500 dolara yükselmeden önce, 795 dolar ve 935 dolar seviyelerinde iki kapitülasyon noktasında destek buldu..

Bitcoin (BTC) fiyatında son durumu

Düşüş eğilimin gerçekten bittiği ya da ivme kazanan ayıların daha fazla fiyat düşürüp düşürmeyeceği kesin değil. Uzun menzilli son işlem döneminden önce, son salıncak yüksek ve müteakip dönüşü düşük kullanan AFibonacci uzantısı, mevcut aşağı yönlü hedefleri gösteriyor.

Bitcoin (BTC) haftalık fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) haftalık fiyat grafiği

Şu anda gözüken 1.618 seviyesinde destek bulan fiyat ve yukarıda işlem gören fiyatların aşağı yönlü hedefleri şu şekildedir: 4.983 dolar, 4.230 ve 3.464 dolar.

Wyckoff bahar teorisi:

İşlem aralığı ne kadar küçükse, hisse senedi profesyoneller tarafından kontrol altında tutuluyor ve fırtınadan önce fiyatın büyük bir patlama ile yukarı doğru hareket etme olasılığını artıyor.

Fiyat aralığının altına inen fiyat düşüşü, ST’lerin altında veya hatta ne kadar derin olduğuna bağlı olarak zirve satıyor. Genelde Composite Adam’ın, işaretleme hareketinden önce ucuz fiyatlarla hisselere sahip olmak için son fiyat düşürülmesi. Satış baskısının oluşturulması, bireysel ticaret yapanların mevcut işlem aralığının işaretleme hareketinde sona ereceğini ve pozisyonlarını terk edip tersine çevireceğini gösteriyor. Composite Adam, yeterli likidite oluşturur için koparmayı bekler ve ardından tüm tedarik kaynaklarını hızlı bir şekilde geri alarak işlem aralığına geri dönmesini sağlar.

Bitcoin fiyatının potansiyeli

Burada bir bahar vakası tartışılmadı, sadece sunuldu. Tarihsel olarak her Bitcoin boğası bir sarsıntı ya da bahar biçiminde aşağılayıcı bir satış sonrasında geldi. Bitcoin’in grafiğinin doğası, son 2 ay içinde volatilite ve kısıtlı işlem aralığı olmaması nedeniyle BTC’nin profesyonellerin kontrolünde olduğu bir oyuncak haline geldi. Ve potansiyel olarak bu dönem “dere” olarak sınıflandırılır.

Sonuç

Mevcut durumda, uzun dönemli hareketli ortalamalar daha fazla ölüm sınırına yaklaştıkça, durum ayılar lehine tartışılabilir. Bununla birlikte, bu aşağı yönlü hareketin yeni yılda bir yaya dönüşmesi ya da bir sarsıntı olması ihtimali makul olmakla birlikte, bu durumun mevcut olma ihtimali henüz doğrulanamadı. En önemlisi, vadeli işlem yapan trader’lar, Bitcoin volatilitesi geri döndüğü için çok seviniyor. Vadeli sözleşmelerden yararlanan traderl’ar, belirlenen stoplarla uzun ve kısa süreli olarak bir sonraki hareketi fethedecek.

fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin