featured

Bitcoin (BTC) 2024’e güçlü bir başlangıç yaptı: ETF onayına günler kalmışken sıradaki hedef 50,000 dolar olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, Fibonacci geri çekilme seviyesinde bulunan uzun vadeli kritik bir yatay direnç noktasının üzerinde kapanmayı başardı. Haftalık ve günlük zaman dilimlerindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) yükseliş eğilimi göstererek devam eden artışı destekliyor.

Yeni yıla pozitif bir başlangıç yapan Bitcoin fiyat tahminine rağmen eğer günlük grafik 44,500 dolar seviyesinin altında bir kapanış gerçekleşirse yerel zirvenin burası olduğu anlaşılacaktır. Bu da, sıradaki hareketin bir geri çekilme olabileceği anlamına gelmektedir.

BTC fiyatı, 2024 yılına büyük bir artışla başladı ve 600 günden fazla bir süre sonra ilk kez 45,000 dolar seviyesinin üzerine çıkabildi.

Son yükseliş hareketi sonucunda piyasa liderinin fiyatı kritik bir direnç noktasının üzerinde kapanış yaptı. Şu anda ETF onayına günler kalmışken yatırımcılar arasındaki heyecan da yükseliyor. Peki, BTC yükselişi nereye kadar devam edecek?

Bitcoin (BTC) kritik direncin üzerinde kapanıyor

BTC fiyatı Ekim 2023 tarihinden bu yana yükseliş trendi içinde işlem görüyor. Yükseliş hareketi sonucunda fiyat, Aralık ayının başında 44,729 dolara kadar yükseldi. Bu aynı zamanda uzun vadeli yatay ve Fib direnç noktasının üzerinde bir kırılmaya neden oldu. Daha sonra ise Bitcoin fiyatı konsolide olmaya başladı.

Bununla birlikte Bitcoin fiyatı bu hafta önemli ölçüde arttı ve hemen 2023 yılının en yüksek seviyesinin üzerine çıktı. Böylece BTC, Nisan 2022’den bu yana en yüksek değeri olan 45,920 dolar seviyesine ulaştı.

SEC’in Bitcoin ETF onayına karar vermesi için son tarihin 10 Ocak olması, bunun BTC fiyatını nasıl etkileyeceği konusunda yaygın spekülasyonlara neden oldu.

Bitcoin (BTC)

Piyasa yatırımcıları, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye veya satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak Göreceli Güç Endeksi’ni (RSI) kullanır.

50 işaretinin üzerindeki okumalar yükseliş eğilimine işaret ederken, boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterir. Tam tersi şekilde 50 işaretinin altındaki okumalar ise düşüş trendine ve ayıların avantajlı olduğuna işaret eder.

BTC için RSI şu anda aşırı alım bölgesinde işlem görüyor ve hâlâ artıyor. Ayrıca şimdilik, yaklaşmakta olan bir düşüşe dair uyarıda bulunacak doğrulanmış bir işaret de yok.

Analistler ne diyor?

Sosyal medya platformu olan X’teki kripto para yatırımcıları ve analistleri, gelecekteki BTC fiyat eğilimine ilişkin yükseliş görünümüne sahip.

Popüler kripto analistlerinden bir tanesi olan Scott Melker simetrik üçgenin kırılması nedeniyle piyasa liderinin fiyatının yükselişe devam edeceğini düşünüyor. Analist bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Bitcoin, yaklaşık bir aylık konsolidasyondan sonra boğa flaması modelinden çıkış yapıyor. Bayrağın uzunluğundan ölçülen harekete dayalı olarak hedef yaklaşık 54,000 dolar. Hedefler nadiren vurulur, bu yüzden her an şey olabilir. Ancak mevcut teknik göstergeler şu anda bunu söylüyor.

BTC

Bir diğer kripto analisti olan CryptoMichNL ise alanın yüksek aralığa denk gelmesi nedeniyle 50,000 dolar seviyesine doğru bir ilerleme bekliyor. Ayrıca yaklaşan ETF onayının bu yukarı yönlü hareketi katalize edebileceğini öne sürüyor. Son olarak Shardi B, 45,000 doların üzerindeki kırılma nedeniyle fiyatın kademeli olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağına inanıyor.

Bitcoin (BTC) fiyat tahmini: 50,000 dolara ulaşabilecek mi?

Teknik analistler, tekrarlanan uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini inceleyerek trendin yönünü belirlemek için Elliott Wave teorisini kullanır.

En muhtemel dalga sayımı, BTC fiyatının Eylül ayında başlayan yükseliş hareketinin beşinci ve son dalgasında olduğunu gösteriyor. Sayım, düzeltici dalgadaki en yaygın model olan dördüncü dalgadaki simetrik üçgen ile karakterize edilir.

Gösterge dördüncü dalga sırasında gizli bir yükseliş sapması oluşturduğundan grafikteki RSI göstergesi bu artışı destekliyor.

Eğer sayım doğruysa BTC fiyatı, mevcut fiyatına göre %7 oranında bir yükseliş kaydederek 48,500 dolar ile 49,600 dolar arasındaki bölgede bulunan ilk direnç noktasına ulaşabilir. Bu alan, 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından yaratılmıştır. Bu, birinci ve üçüncü dalgaların uzunluğunun 0,382 katı olan beşinci dalgayı verecektir.

Eğer yükseliş sağlıklı bir şekilde devam ederse %22 oranında bir hareket daha gelebilir. Bu da Bitcoin fiyatını bir sonraki direnç noktası olan 54,300 dolar ile 57,500 dolar arasındaki bölgeye yükseltecektir.

Bitcoin (BTC)

Yükselen Bitcoin fiyat tahminine rağmen 44,500 doların altına bir kapanış gerçekleşmesi durumunda bir düzeltme gelebilir. Bu durumda Bitcoin fiyatı %20 oranında bir düşüş yaşayarak 36,500 dolar seviyesine gerileyebilir.

Kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini unutmamalısınız. Zamanlamanın çok kritik olduğu göz önünde bulundurulduğunda, doğru zamanda doğru işlemleri yapmak kârınızı maksimuma çıkarabilir. Her gün büyüyen kripto piyasasında meme coin’ler de yatırımcıların gözdesi durumunda. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan ve alternatif bir meme coin olarak ortaya çıkan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ödülleri ve eğlence dolu savaş arenasıyla yenilikçi bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının dikkat çeken yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine kreatif bir alternatif sunarak öne çıkıyor. Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek yetersiz kalır, çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getiren etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları aşan bir adım atarak kripto para dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor.

meme kombat presale

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahiptir ve bunun yarısı, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde belirlenen üst limit ise 10 milyon dolardır.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumdadır. Geri kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10’u topluluk ödüllerinde kullanılacaktır.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek, çünkü ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin