Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!
Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!

Bitcoin borsasının milyonlarca dolarlık kripto paraları kayboldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para piyasası gelişmekte olan çok yeni bir sektör. Bu sebeple bazen yenilik olarak getirdiği özellikler ayrı bir problem oluşturabiliyor. Bunun yanında hack’leme, dolandırıcılık gibi birçok problemde ayrıca sorun teşkil etmektedir. Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi kripto piyasasını sarsacak garip bir olay Kanada’da meydana geldi.

Bitcoin borsasının toplam borcu 250 milyon dolar

Kanada’nın en büyük Bitcoin borsası olan QuadrigaCX, 190 milyon dolar değerinde kripto paranın saklandığı soğuk cüzdanlarına erişimini kaybetti. Bunun sebebi olarak borsa, Aralık 2018’in başlarında, kurucusu ve CEO’su Gerald Cotten’in ölmesi ve erişim ile ilgili başka kimsenin bilgisi olmamasını gösterdi.

Cotten’in eşi Jennifer Robertson, 31 Ocak Perşembe günü Nova Scotia Yüksek Mahkemesi’nde yeminli bir beyanda bulundu. Beyannamede şu ifadeler yer aldı:

  • Borsa’nın, müşterilerine kripto para birimlerinde ve fiatta toplam 250 milyon ABD Doları (190 milyon ABD Doları kripto varlığı) borcu var.
  • Bu tokenlerin sadece asgari bir kısmı sıcak cüzdanlarda, geri kalan kısmı soğuk depolarda depolandı.
  • Cotten, soğuk depolama anahtarları hakkında tek bilgi sahibi olan kişiydi ve başka kimsenin, soğuk cüzdanlarda olan fonlara erişim yetkisi yoktu.

QuadrigaCX, mahkemeden hangi kripto depolarına ulaşabileceğine bakmak ve ayrıca kendilerine sunulan banka taslaklarını görüşmek için ek süre istedi. Fonlar geri alınamazsa, kullanıcı geri ödemeleri için şirket satılığa çıkarılacak. QuadrigaCX borsasından yapılan son açıklama şu şekilde:

Geçtiğimiz haftalarda, likidite sorunlarımızı çözmek için yoğun bir şekilde çalıştık. Soğuk cüzdanlarda tutulan kripto para rezervlerimizi bulmak için çok uğraştık. Maalesef, bu çabalarımız başarılı olamadı ve kayıp olan fonlara ulaşamadık.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin