bitmex cftc
Kripto duayeni CFTC Başkanı düzenlemeler hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu

Son Dakika: Dev kaldıraçlı Bitcoin borsasına CFTC soruşturma açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kriptolarla kaldıraçlı işlemler yapılabilen lider borsa BitMEX’in, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından soruşturulduğu bildiriliyor.

Lider kaldıraçlı Bitcoin borsasına, CFTC  soruşturma açtı!

Haberler, kısa bir süre önce Bloomberg tarafından paylaşıldı.  Düzenleyicinin borsanın ABD’li kullanıcıların platformunda işlem yapmasına izin vererek kuralları çiğneyip çiğnemediğinin araştırıldığı belirtiliyor. CFTC, türev olarak Bitcoin gibi kripto paraları inceler ve kriptolara dayanan vadeli işlemler gibi türevler üzerinde yargı yetkisine sahiptir. Bu nedenle, Amerikalıların ABD’de bu tür ürünleri ticaretinde bulunmalarını sağlamak için BitMEX’in ajansa kayıtlı olması gerekir.

BitMEX, dünyanın en büyük Bitcoin marj ticareti platformudur. Bloomberg, CFTC soruşturmasının “devam ediyor” olduğunu ve soruşturmanın suiistimal iddialarına yol açmayabileceğini söyledi. Sadece birkaç gün önce, ekonomist ve kripto şüphecisi Nouriel Roubini, Bloomberg’e göre “sistematik yasadışılıkla ilgili olabileceğini” söyleyerek BitMEX’i ciddi eleştiri yağmuruna tuttu.

Bitcoin borsası BitMEX, mercek altında!

Roubini, platformun 100 katına kadar kaldıraç sağlayarak yatırımcıları çok fazla riske maruz bıraktığını savundu. Anonim bir kaynağa atıfta bulunarak yayınlanan bir haberde, borsaların kendi müşterilerine para aklama önleyici düzenlemelere karşı işlem yaptığı iddia ediliyor. BitMEX CEO’su Arthur Hayes daha önce bu iddiaları redetti. Hayes bu hafta Bloomberg’e şunları da söyledi:

Dünyadaki tüm yasal ve düzenleyici gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz ve tüm geçerli yasa ve düzenlemelere uyacağız; Yaptığımız her şeyin merkezinde olan müşterilerimize yönelik suçluluk, manipülasyon veya haksız muamele iddialarını reddediyoruz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin