Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

19 Temmuz kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Temmuz Perşembe, kripto para piyasaları son 24 saatlik periyotta 17 milyar dolar daha yükselerek 285 milyar dolar seviyesine çıktı. Dün 18.00 (TSİ) gibi gelen blok fon girişi kripto paraların toparlanma eğilimini artırdı. Yüzde 6’nın üzerindeki bu günlük büyüme, özellikle Bitcoin ’in yeniden 10.000 doların üzerine çıkmasını sağlayarak önemli bir direnç noktasını kırmasını sağladı.

Önemli kripto paralar ise sabah saatlerinde yüzde 2 ila yüzde 8 oranında bir değer kaybı yaşıyordu. İlk 10 kripto paranın güncel durumu şu şekilde:

kaynak: coinmarketcap

19 Temmuz Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin önceki günkü alıcılı işlemler neticesinde toparlanma sinyalleri verirken dün öğleden sonra gördüğü volatil hareketler neticesinde hızlı bir yükseliş yaşadı. İlk olarak kısa süreli bir geri çekilme ile yeniden 9.200 doları test eden Bitcoin, bu noktadan gelen yüksek miktarlı alımlar ile gün sonuna doğru 10.700 dolar bandına kadar sıçradı. 10.400 dolar kırıldıktan sonra ise BTC/USD paritesinin 10.400-700 dolar bandına yatay hareketlerine şahit olduk.

Yükseliş hareketinin 200 saatlik hareketli ortalama seviyesinde yavaşlayıp yatay dönmesi 10.700 dolarda konumlanan 200 SMA’nın önemli bir direnç noktası olduğunu gösterdi. Buna göre gün içinde takip edilmesi gereken ilk önemli noktayı 10.700 dolar direnci olarak güncelleyebiliriz. Dün de bahsettiğimiz gibi 11.100 ve 11.580 dolar seviyeleri hala gündemimizde olan kısa vadeli hedefleri oluşturuyor.

BTC/USD 4 saatlik grafik

Bu arada son yükseliş ile beraber kısa vadeli düşüş trendinin kırılmasıyla toparlanma sinyalleri daha da arttı. Ayrıca Kripto para yeniden orta vadeli yükseliş trendi bölgesine girmiş oldu. Bu da 9.800 – 10.000 dolar alanını önemli bir destek bölgesi yapıyor.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde teknik göstergeler kâr satışları gelebileceği sinyali verirken bu durum bugün dalgalı fiyat hareketleri görebileceğimize işaret ediyor. Zira 4 saatlik stokastik RSI aşırı alım bölgesine ulaşmış durumda. MACD ise son 4 saatte ivmesini kaybetmişe benziyor. RSI ise 50 seviyesinin üzerinde trendin güçlü olduğunu teyit ediyor.

BTC/USD günlük grafiği

Ancak aynı göstergelere günlük grafikte baktığımızda stokastik RSI’nın aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere olduğunu görüyoruz. MACD’de aynı doğrultuda pozitif bölgeye doğru ilerliyor. Bunu, BTC/USD paritesi, önümüzdeki hafta başlangıcına kadar pozitif bölgede kalmayı başarırsa (10.000 dolar üstü) kripto paranın kârlı bir Temmuz ayı geçirebileceği şeklinde yorumlayabiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin