Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”
Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”

Bitcoin Bollinger Bandları sıkışıyor! Yoğun fiyat hareketleri yaşanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatları son 1 ay içerisinde oldukça düşük dalgalanma gösteriyor. En son 1 Haziran’da 10 bin dolarlık direnci test eden fiyatlar, düşük volatilite göstererek 9 bin sınırına geriledi ve her an bu desteği kaybedebilir. Bitcoin fiyatları son 2 hafta içerisinde 9,300-9,000 dolar aralığına sıkıştı ve Bitcoin Bollinger Bandları daraldı. Bu sıkışıklığın ardından fiyatlarda oldukça yüksek hareket gözlenebilir.

Bitcoin Bollinger Bandları sıkışıyor

Bollinger Bandlarının geliştiricisi John Bollinger’e göre düşük volatilitenin ardından yüksek dalgalanmaların yaşandığı döneme giriliyor. Volatilitedeki düşüklüğü ise Bollinger Bandlarındaki aralığın daralmasında görüyoruz.

Aşağıdaki grafikte Bitcoin fiyatlarının Bollinger Bandlarının (BB) içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. BB aralığı ise gittikçe daralıyor. Bu aşamadan sonra asıl sormamız gereken soru: BTC/USD paritesi BB’yi üsten mi kesecek yoksa alttan mı?

Bitcoin Bollinger Bandları

Uzman John Njui, bu konuda %50-%50 ihtimal veriyor.

Bollinger Bandları aralığındaki daralmayı BB göstergesi vasıtasıyla da ölçebiliriz. Yukarıdaki grafiğin alt kısmında BB göstergesi veriliyor ve bu gösterge 0.21’e gerilemiş durumda. Bu gösterge BB sıkışıklığı hakkında daha net fikir veriyor.

Bitcoin’in ilerleyen günlerde göstereceği performans altcoin’lerin de kaderini etkileyecektir. Geçmiş dönemlerde altcoin fiyatları ile Bitcoin fiyatları arasında yüksek korelasyon gözlenmişti.

Ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin