Tom Lee’den umutları yeniden yeşerten Bitcoin tahmini geldi
Tom Lee’den umutları yeniden yeşerten Bitcoin tahmini geldi

Bitcoin boğası Tom Lee: “Bitcoin istikrarı, hoş bir sürpriz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Bitcoin fiyatı, küresel borsalara kıyasla alışılmadık derecede istikrarlı oldu. Fundstrat Global Advisors’in kurucusu ve Wall Street’in en tanınmış Bitcoin boğalarından biri olan Tom Lee, kripto para piyasasının durumunu, özellikle diğer küresel borsalarla da karşılaştırarak hoş bir sürpriz olarak değerlendiriyor.

Tom Lee: “Bitcoin şu anda 6.000 dolarda zemini bulmuş görünüyor.”

Lee konuya yönelik şunları söylüyor:

Piyasa değeri açısından düşününce Bitcoin aslında çok küçük bir para değil. Kripto para piyasasının toplam değeri 200 milyar dolar. Küresel borsalarda düzeltme gören varlıkların yaklaşık değeri 90 trilyon dolar. Bu yüzden hoş bir sürpriz.

Bitcoin boğasına göre istikrar, sadece hisse senetleri piyasasındaki genel eğilimden değil aynı zamanda dolardaki fiyat istikrarından etkileniyor. Çünkü  hala kripto para birimi fiyatları dolarla değerlendiriliyor.

BTC/USD fiyat grafiği | Coinbase
BTC/USD fiyat grafiği | Coinbase

Lee bu yıl Bitcoin fiyatının 25.000 dolar olacağını öne sürdü. Bitcoin fiyatı yıl içerinde birkaç kez 6.000 dolar seviyesini test etti. Bitcoin boğasına göre şu anda Bitcoin 6.000 dolarda zemini bulmuş görünüyor.

İyileştirilmiş koşullar, bir sonraki kripto piyasası rallisinin temellerini oluşturacak

Pazar, 10 ay süren süreçte lider kripto parayı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaracak olan fiat girişlerini henüz göremedi. Ancak Lee, yılın sonuna kadar potansiyel olarak bu durumun değişebileceğine inanıyor. Ayrıca Bakkt, Fidelity ve ErisX gibi büyük finans sektörü oyuncuları kripto hizmetlerini sunmaya başladıkları zaman piyasanın yükseleceğini ekliyor.

Kripto para fiyatları, hisse senedi ve döviz piyasalarındaki gelişmiş koşullardan da yararlanabilir. Gözlemlenmesi gereken bir durum var, yüksek volatilitenin olduğu artan durağanlık ve Lee’ye göre ciddi biçimde aşırı satışlar. Bitcoin’in beklentilerini destekleyecek bir diğer faktör de dolardaki fiyat istikrar eğiliminin tersine dönmesi. Bu iyileştirilmiş koşullar, kurumsal girişler ile birlikte, bir sonraki kripto piyasası rallisinin temellerini oluşturacak.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin