Bitcoin boğa piyasası devam edecek mi? Analiz ve tahminler
Bitcoin boğa piyasası devam edecek mi? Analiz ve tahminler

Bitcoin boğa piyasası devam edecek mi? Analiz ve tahminler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Boğaların hızı arttıkça Bitcoin‘in ayı piyasasının sonuna yaklaşabileceği söyleniyor. Ancak piyasa düzeltmelerinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bitcoin, Kasım 2021’den bu yana en güçlü üç aylık getiriyi elde etti ve yıl başından bu yana %80’den fazla değer kazandı. Bu, onu 2023’ün şimdiye kadar en iyi performans gösteren varlığı haline getirdi. Altın sadece %9 artarken, teknoloji ağırlıklı NASDAQ 100 yaklaşık %20, S&P 500 ise yalnızca %8,5 kazandı.

Bitcoin, diğer varlıkların önüne geçiyor

17 Nisan’da Glassnode, BTC ve altın fiyatlarının son zamanlarda başka bir ABD bankacılık krizinin ardından ilişkili olduğunu belirtti ve tam bir boğa piyasasına dönüşün öncülünü araştırdı. Glassnode, BTC’nin güçlü piyasa performansının, 2022 ile tam bir tezat oluşturduğunu ve olumlu bir rejim değişikliğinin yolda olduğunu gösterdiğini söyledi.

Son zamanlarda, kâra dönen BTC miktarı arttı ve 2023’te, arzın neredeyse üçte birini temsil eden toplam 6.2 milyon BTC kâra döndü. Glassnode, bunun “maliyet temelli temelin ne kadar büyük olduğunun 30 bin doların altında olduğunun bir göstergesi” olduğunu belirtti.

Ayrıca, net gerçekleşmemiş kar/zarar (NUPL) metriği şu anda nötr, bu da BTC’nin aşırı satılmadığını veya aşırı satın alınmadığını gösteriyor.

“Bu, ayı ve boğa piyasaları arasında geçişin gerçekleştiği geçmiş döngülerle aynı zamana denk geliyor.”

Glassnode, birkaç zincir üstü göstergenin “ayı piyasası koşullarının veya en azından en kötüsünün artık geride kalmış olabileceğini” öne sürdü.

Kripto piyasası soğudu

Ancak fiyatlar düz bir çizgide hareket etmiyor ve düzeltmeler olacak. Bitcoin, gün içinde %1,8’lik bir düşüşle 30 bin doların altına düşerek bu yazı yazılırken 29.464 dolardan işlem görüyor. Geçen ay hâlâ %9 kazandı, ancak 30.000 dolar seviyesindeki dirence çarptıktan sonra geri çekilmesi gerekiyor. Destek şu anda 28.000 dolar civarında, bu nedenle bu seviye önümüzdeki hafta yeniden gözden geçirilebilir.

CoinGecko’ya göre toplam piyasa değeri %1,2 düşüşle 1.3 trilyon dolara geriledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin