Bitcoin, beş yılda en yüksek “Anonimleştirme” ye ulaşıyor: Monero ve Zcash tehlike altında mı?
Bitcoin, beş yılda en yüksek “Anonimleştirme” ye ulaşıyor: Monero ve Zcash tehlike altında mı?

Bitcoin, beş yılda en yüksek “Anonimleştirme” ye ulaşıyor: Monero ve Zcash tehlike altında mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinJoin’in (karışık Bitcoin işlemlerinin sayısı) artan popülaritesine rağmen, karma Bitcoin işlemleri gizlilik yönelimli tokenlere alternatif olamıyor.

Bitcoin 2014’ten bu yana en yüksek anonimlik seviyesinde

Bitcoin, 2014’ten bu yana en yüksek anonimlik seviyesine ulaştı. Bu, durum, kullanıcılarına tamamen adsız işlem yapma yetenekleri sağlamasından dolayı kalabalıktan sıyrılan Monero ve Zcash gibi gizlilik odaklı kripto paralardan kaynaklanıyor alabilir.

CoinJoin büyük bir geri dönüş yapıyor

LongHash araştırma firmasından bir rapor, karışık Bitcoin işlemlerinin sayısının (CoinJoin) bir yıldan daha az sürede üç katına çıktığını belirtti. Günümüzde BTC işlemlerinin yüzde 4’ünden fazlası, çeşitli Bitcoin işlemlerini farklı transkriptlerden bir Bitcoin zincirine erişilemez hale getirmek için birleştiren kripto para karıştırma hizmetleri kullanılarak gerçekleştirilmekte.

CoinJoin işlemlerinin daha yüksek bir yüzdesi, geliştiricilerin yeni gizlilik özelliğini test ettiği 2013 ve 2014 başlarında kaydedildi. Bitcoin işlemlerinin toplam tutarı o zaman önemli ölçüde düşüktü ve bu da bir etki oluşturmayı kolaylaştırdı. CoinJoin’in başlangıçta Blockchain.com cüzdanında uygulandığını da belirtmekte fayda var. Blockchain, CoinJoin özelliğini Şubat 2014’te terk etti ve bu da kaçınılmaz olarak kripto para karışımının popülaritesini azalttı.

Gizlilik odaklı kripto paralar

CoinJoin’in popülaritesi, gizlilik odaklı Wasabi Cüzdan’ın 2018 Ağustos’unda serbest bırakılmasının ardından tekrar hızla artmaya başladı (yüzde 1,3’ten yüzde 4’e yükseldi). Ancak, Bitcoin’in artan sayıdaki gizlilik kripto parası için bir tehdit oluşturabileceğini varsaymak için henüz çok erken.

CoinJoin’in çoklu güvenlik ve gizlilik sınırlamaları olduğu kanıtlandı. Bu arada, Chainalysis CEO’su Michael Gronager, Monero ve Zcash hakkında yapabilecekleri çok az şey olduğunu itiraf etti.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin