Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

Bitcoin baskınlığı son iki yılın zirvesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz salı günü, Bitcoin baskınlığı oranı 4 Aralık 2017’den bu yana ilk kez yüzde 70’e yükseldi.

Geçen yıl yüzde 36’ydı

Üç gün önce uzun aradan sonra %70’lik baskınlık oranına ulaşan Bitcoin, 9 Ağustos itibarıyla 217,91 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve tüm kripto para piyasa kapitalizasyonunun yüzde 69,93’ünü kapsıyor. Önde gelen kripto para birimi, 2018’deki en düşük seviyesindeyken yüzde 36,68’lik baskınlığa sahipti.

Bitcoin’in pazar hakimiyetindeki düşüş, yatırımcıların sermayelerini 2017’deki ICO çılgınlığı sırasında başlatılan çeşitli varlıklara yatırmasından kaynaklandı. Ancak bu Blockchain projelerinin çoğunun çöküşünü takiben, yatırımcılar Bitcoin’e ve diğer güvenilir varlıklara yöneldi veya kripto para piyasasını terk etti.

Sonuç olarak Bitcoin’in hakimiyeti, kripto paranın değeri düşmesine rağmen 2018’de yükselmeye başladı.

Bitcoin baskınlığı neden artıyor?

Uzmanlar, Bitcoin’i şu an destekleyen temellerin makroekonomik olduğu görüşünde.

Yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlayan faktörlerden bazıları arasında ABD-Çin ticaret savaşı, FED’in faiz indirimi, Türkiye ve İran’a karşı gündemde olan ekonomik yaptırımlar, Çin’deki sıkı sermaye kontrolü ile Venezuela ve Zimbabve’deki aşırı enflasyon var.

Bitcoin ve Çin yuanı arasında bir ters ilişki olduğu göstergesi gitgide daha kuvvetli bir ihtimal halini alıyor. Bitcoin Mayıs ayında yüzde 58 artarken, yuan fiyatı yüzde 2,5 düştü. Finans uzmanları, katı sermaye kontrolleri altındaki Çinli yatırımcıların Bitcoin’i güvenli bir liman olarak değerlendirdiğine inanıyor.

Finans şirketleri sessiz kalmıyor

Bu esnada pek çok finans şirketi, sürekli artan Bitcoin yatırımcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli hizmetler başlatıyor. Örneğin, TD Ameritrade ve Fidelity Investments gibi yatırım şirketleri, platformlarında Bitcoin ticaret çözümleri sunmaya başladı.

İsviçre’nin en popüler borsası Swissquote da benzer bir hizmet başlattı. Intercontinental Exchange destekli dijital platform Bakkt, geçtiğimiz günlerde fiziksel olarak yerleşik ilk Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini test etmeye başladı.

cryptoiq

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin