Bitcoin banknotları ile kullanıcılar kripto paralara daha kolay erişebilecek
Bitcoin banknotları ile kullanıcılar kripto paralara daha kolay erişebilecek

Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkezli yeni akıllı banknot platformu olan Tangem, Singapur’daki Megafash Suntec City mağazasında fiziksel Bitcoin (BTC) banknotlarının pilot satışını başlattı. Tangem, Bitcoin banknotları ile kripto para dünyasına yeni adım atanlar için süreci kolaylaştırmak adına bu varlıkları üretmeye başladığını açıkladı.

Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!
Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!

Bitcoin banknotları ile kullanıcılar kripto paralara daha kolay erişebilecek

Tangem, tarafından yapılan açıklamaya göre banknotlar ilk olarak 0,01 ve 0,05 BTC olarak satışa çıkarılacak. Tangem bu banknotlarla, hem sofistike hem de gelen kullanıcılar için kripto para kazanma, sahip olma ve dolaşımdaki sadeliği ve güvenliği önemli ölçüde geliştirmeyi amaçlamakta. Tangem Bitcoin banknotlarının üretilme amacını şu şekilde açıklamakta:

Bitcoin banknotları ile kripto paralar çok kolay bir şekilde kullanıcılarla buluşacak ve kripto paralara erişim piyasaya yeni giren kullanıcılar için artık çok daha basit bir hale gelecek.

Samsung Semiconductor tarafından yeni geliştirilen bir S3D350A çipine dayanan Tangem Note, tüm elektronik ve şifreleme özelliklerinin yanı sıra Common Criteria EAL6+ ve EMVCo güvenlik standartlarına göre sertifikalandırılmış ilk donanım depolama çözümüdür.

Bitcoin banknotlarının çalışma mekanizmasında herhangi bir kompleks yapı yok

Vijay Sondhi, platformu yeni pazarlara yönlendirmek için Tangem’e Kıdemli Stratejik Danışman olarak katılıyor. Vijay Sondhi, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İnovasyon Direktörü olarak VISA’da beş yıllık bir görevden sonra benzersiz bir yönetici ağına ve deneyime sahip.

Tangem kağıt dijital varlıkların çalışma mekanizmasında herhangi bir kompleks yapı bulunmadığını da vurguluyor. Ayrıca bu varlıkların da diğer fiat paralar gibi sistemde yer alabileceğini, işlemlerin gerçekleşmesi için ise yanlızca NFC (yakın alan iletişimi) barkod okuyuculara ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekliyor.

Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!
Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!

Tangem ürettiği 10.000 ürünün sevkiyatına başladı

Kudelski Group, Jean-Philippe Aumasson tarafından yönetilen Tangem güvenlik mimarisinin derinlemesine bir incelemesini tamamladı. Tangem şimdi kapsamlı bir güvenlik denetimi için özel çip belleniminin kaynak kodunu Kudelski ile paylaştı.

İsviçre’de kripto para vadisi olarak adlandırılan Zug’da, Hong Kong’da, Singapur’da, Moskova’da ve Çin’de ofisleri bulunan Tangem ürettiği 10.000 ürünü potansiyel müşterine ulaştırmak için gemiyle sevkiyata başladı. Tangem, kitle bloğu teknolojilerinin kitlesel olarak benimsenmesini sağlamak için bir donanım yazılım platformu geliştiriyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin