Bitcoin balinası, 600 milyon dolarlık hesabı harekete geçirdi

Bitcoin balinaları son iki ayda 150 bin BTC stokladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta Bitcoin, ilginç hareketlere sahne oldu. BTC fiyatı ilk olarak 4000 dolara, ardından Cumartesi günü 4200 dolara kadar yükseldi. Ve ertesi gün olumlu hava aniden tersine dönerek bu sefer aşağı yönlü bir ralli başladı. Ve BTC fiyatı, bu sefer 3.700 dolar bandına kadar geriledi. Yine de 4.200 dolara kadar yükseliş hareketi olumlu olarak karşılandı. Fakat yukarı yönlü bir kopma gerçekleşemedi.

Tabii ki, bu volatilitede zirvede satanlar veya nakitte kalanlar, Bitcoin’i daha düşük fiyattan satın alabildikleri için tüm piyasa için kötü bir hareket olmadı. İşte Bitcoin balinalarının (cüzdanlarından büyük miktarlarda Bitcoin tutanlar) tam olarak yaptığı buydu. Ve bu hareket aslında tüm ayı piyasasında balinaların genel stratejisinin özetiydi.

Sadece son iki aya bakıldığında en dolgun 100 Bitcoin cüzdanı sahiplerinin 150.000’den fazla coin diğer bir ifade ile yarım milyar dolardan fazla para kazandığı anlaşılıyor.

En büyük Bitcoin balinaları önde gelen kripto para borsaları

En büyük beş cüzdanın tümü 100.000 Bitcoin’e sahip olan borsalara (Bittrex, Bitfinex, Bitstamp, Huobi ve Binance) ait. 17 Aralık 2018 – 25 Şubat 2019 tarihleri ​​arasındaki iki aylık dönemde, bu cüzdanlara 2879 BTC eklenerek toplam tutarın 573.958 BTC’ye yükseldiği görülüyor.

BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, aynı dönemde borsa cüzdanları haricindeki en büyük 100 cüzdanın (10.000-100.000 BTC), 150.000 BTC’nin üzerinde birikim yapmış olduğu da görülüyor. Hatta son artan BTC miktarı ile 2 cüzdan daha en büyük cüzdanlar arasında katılmış durumda.

Balinalar zirve fiyatından satmamışlarsa bile geçen haftanın başında 3.600 dolardan Bitcoin alanlar, mevcut fiyatı 3.800 dolar olduğu için yine de finansal açıdan iyi durumdalar diyebiliriz. Bununla birlikte piyasada ne zaman teknik açıdan açıklanamayan bir hareket olsa bunun bir balina hareketi olduğu artık genel kanı haline geldi.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin