Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Halving’den beklenti büyük
Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Halving’den beklenti büyük

Bitcoin balinaları rahatsız: Bitcoin’in yüzde 60’ı harekete geçti, peki bu neyin göstergesi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’de yayınlanan bir makaleye göre, son birkaç aydır uykuda kalan çok sayıda Bitcoin balinaları uyandı. Balinaların, son 30 günde genel faaliyetlerinde büyük bir artış görüldü. Bu nedenle önümüzdeki birkaç gün içinde bazı büyük pazar hareketi olabileceğini işaret ediliyor.

Bitcoin balinaları dijital varlıklarını çeşitli platformlara taşımaya başladı

Söz konusu rapor, Flipside Crypto’dan (bir analiz firması) elde edilen verilere dayanmaktadır ve dünyanın en büyük kripto para borsa platformlarından biri olan Coinbase tarafından onaylandı.

Flipside’daki insanlara göre, çok sayıda inaktif BTC sahibi son zamanlarda dijital varlıklarını çeşitli platformlara taşımaya başladı. Daha spesifik olmak gerekirse, bu kişiler şu anda BTC’lerin toplam dolaşımdaki arzının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Flipside’deki veri bilimi başkanı Eric Stone konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

Kesinlikle büyük bir hareket. Fiyat dalgalanmaları için normalden çok daha fazla potansiyel var.

Tüm bunlara ek olarak, benzer eylemlerin BTC’nin 2015 ve 2017’deki ana yükselişinden önce de kaydedildiğini hatırlatmakta fayda var.

Diğer göze çarpan detaylar

Flipside CEO’su David Balter’e göre, uzun süre hareketsiz kalan BTC sahipleri bu son hareketten sorumlu olabilir. Ayrıca ekledi:

Bu bireylerin uzun süre boşta kalmasına rağmen, 2 yıl daha durgun kalmalarını beklemek için hiçbir nedenimiz yok.

Düzenli okurlarımızın birçoğunun hatırlayabileceği gibi, geçen ay Blockchain araştırma firması Chainalysis, dünyanın en büyük 32 Bitcoin cüzdanının şu anda 1 milyon token küresel BTC tedarikinin (3.7 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir) olduğunu açıkladı.

Sadece bu değil, şirketin verileri de, bu sözde balinaların (1 / 3’ü) birçoğunun “süreye karşı net işlem gören, fiyat düşüşü sağlayan” aktif trader’lar olduğuna işaret ediyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin