Ünlü analist: “XRP fiyatı uçuşa geçmek üzere!”
Ünlü analist: “XRP fiyatı uçuşa geçmek üzere!”

Sıcak Gelişme: Ripple’ın XRP tabanını kullanan ilk resmi banka 80 ülkede hizmet verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Euro Exim Bank, Ripple’ın XRP destekli xRapid’ini ilk kullanan banka oldu, teknolojiyi birkaç hafta içinde tamamen entegre edeceği söyleniyor.

Euro Exim Bank, XRP’yi sınır ötesi ödemelerde kullanacak

Euro Exim Bank, bu yılın ilk çeyreğinde XRP’yi sınır ötesi ödemelerde kullanmaya başlayacağını belirtti. Bankanın uyum ve operasyon başkanı Graham Bright, American Banker’a nihayetinde, kripto para biriminin hızını ve verimliliğini göstermek için dijital varlıkları 80 ülke genelinde kullanmayı planladığını söyledi. Yapılan açıklama şu şekilde:

Blockchain teknolojisinin ticaret finansmanında nasıl yardımcı olabileceği hakkında pazarlar hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Şu anda 80’den fazla ülkede bulunan müşterilerimiz ödemeleri için bir platform oluşturmayı ve yerel insanlara yumuşak ve sürtünmesiz bir şekilde ödeme yapmalarını sağlamayı düşünüyoruz.

Uluslararası ödemeler için mevcut standart, dünyadaki 11.000 banka ve finans kurumu tarafından kullanılan küresel ağ Swift’dir. Bright’a göre, Euro Exim Bank’ın Swift’in ağındaki işlemlerinden biri bu ay kaybedildi, bu da neden yeni teknolojiye geçmenin gerekli olduğunu şu şekilde açıkladı:

Merkezi bir örgüt bataklığında bir yerde kayboldu ve nerede olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok. Tarafların tek söylediği: “Mesajınızı almadık”.

XRP, dört kripto para borsası ile ortaklık kurdu

Ripple’ın xRapid’i, bankaların ve finansal kurumların yerel para birimlerini XRP’ye alıp uluslararası ödemeler göndermelerine izin veriyor. Dijital varlık daha sonra sınır ötesi gönderilir ve ilgili bir ülkedeki yerel para birimine dönüştürülür ve hepsi birkaç saniye içinde gerçekleşiyor.

Ripple, köprü görevi görmek ve xRapid üzerinden XRP işlemlerini gerçekleştirmek için dört kripto para borsası ile ortaklık kurdu. Örneğin, bir banka, XRP’yi Meksika merkezli kripto borsası Bitso’ya göndermek için kripto borsası Bittrex üzerinden XRP’ye para alışverişinde bulunabilir. Bitso XRP’yi aldıktan sonra, XRP’den Meksika Pezosu’na dönüştürmeyi anında işler ve ardından belirlenen Meksika bankasına gerçek zamanlı olarak iletir.

Ripple’ın küresel stratejik hesap başkanı Marcus Treacher, xRapid’in uluslararası şirketlere, dünyanın çeşitli yerlerinde para park etmeden değer yollamak için yeni bir yol vereceğini şu şekilde söyledi:

XRP’yi kullanırken, tüm paranızı dünyadaki tüm yabancı hesaplara önceden park etmek yerine, fonlarınızı yerel olarak, kontrolünüz, istikrarınız, güvenilirliğiniz altında tutuyorsunuz. Yapısal olarak çok daha iyi bir pozisyon. Parayı yerel hesabınızdan, iki dakika içinde hedef hesaba, Euro olarak taşıyabilirsiniz.

Londra merkezli Euro Exim Bank, geçen yıl ekim ayında San Francisco açılışında düzenlenen Swell konferansına davet edildikten sonra ilk olarak Ripple’ın xRapid’iyle ilgilendiğini söyledi. Ayrıca, Ripple’ın ticari üretim için xRapid’in resmi satışını yaptığını duyurdu.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin