İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı
İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı

Bitcoin balinaları artıyor: BTC fiyatını etkileyebilirler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı araştırmacıların ortaya koyduğu verilere göre, artan sayıda Bitcoin balinasının pazarı tetikleyebilecek bir trend yaratabileceğini ortaya koyuyor.

Balinalar ne kadar Bitcoin’e sahip?

Bloomberg tarafından bildirilen Coin Metrics verilerine göre, 1000 ila 1 milyon arasında Bitcoin’i bulunan yatırımcılar, şimdiki toplam BTC dolaşımının %42,1’ini elinde tutuyor. Ek olarak Boston merkezli bir veri analitik şirketi olan Flipside Crypto’ya göre, ilk 1000 adres, iki yıl öncesine göre yaklaşık %0,5 artışla toplam Bitcoin arzının %34,8’ine sahip.

Bu balina hesaplarından bazılarının borsalar ve vasilere ait olduğu biliniyor. Flipside, borsaların toplam Bitcoin dolaşımının %5’ini kontrol ederken, Coin Metrics %20’yi kontrol ettiğini düşünüyor.

“Piyasayı çok rahat etkileyebilirler.”

Bazı araştırmacılar, konsolidasyona yönelik eğilimin oynaklığa yol açabileceğine inanıyor. Flipside’de veri bilimi başkanı Eric Stone, konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin oynak kalacak. Birkaç büyük cüzdan, çok fazla Bitcoin’e sahip. Borsa piyasaları düzenlenmiyor ve denetlenmiyor. Dolayısıyla, piyasayı manipüle etmek isteyen biri için çok fazla potansiyel var.

Bitcoin balinaları uzun süredir vahşi pazar dalgalanmalarına yol açtığı için suçlanıyor. Ekim ayında kripto para borsası Bitstamp’ta gerçekleştirilen 400 BTC’lik satışın, Bitcoin’i 8.056 dolardan 7.475 dolara indirdiği düşünülmüştü.

dailyhodl


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin