Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!
Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!

Bitcoin ATM’leri dünyaya yayılıyor: Kolombiya’yı dünyanın 7. ülkesi yapıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kolombiyalı kripto para birimi kullanıcıları yakında ülkede kurulu 20 yeni kripto terminali aracılığıyla dijital varlıklar satın alabilirler. Bunun gerçekleşmesi için, kripto para borsası Paxful ve Bitcoin ATM şirketi CoinLogiq, bu yeni makineleri sunmak için ortaklık kurdu.

Kolombiya için 20 yeni kripto para ATM’si

CoinDesk tarafından yayınlanan son bir habere göre, hem Paxful hem de CoinLogiq, 5 Eylül’de ülkeye 20 yeni kripto ATM’si kuracakları bir ortaklık ilan ettiler. Paxful, kiosk özelliğini CoinLogiq donanımıyla bütünleştirecek ve kullanıcılar nakit, kredi ve çevrimiçi banka havalelerini kullanarak Bitcoin satın alma olanağına sahip olacaklar. Bu, ülkedeki ve bölgedeki kripto para birimlerinin genişlemesi için çok önemli.

Güney Amerika, ATM taksitleri konusunda diğer bölgelerin gerisinde kalıyor. Şu anda, dünyanın dört bir yanında 5.492 kripto ATM’si bulunuyor. Bu makinelerin neredeyse %74’ü ABD ve Kanada’da bulunuyor. Sırasıyla 3.433 ve 626 ATM var. Bu arada Avrupa, dünya genelinde dağıtılan toplam ATM sayısının %21,2’sini oluşturuyor. Birleşik Krallık’ta 249 makine, ardından Avusturya’da 247 ve İspanya’da 82 makine kuruldu. Bu veriler, dünyadaki Bitcoin ve kripto ATM’leri hakkında bilgi paylaşan ve tanınmış bir web sitesi olan CoinATMRadar tarafından sağlandı.

Kolombiya, Bitcoin ATM’si ile dünyanın 7. ülkesi olacak

Güney Amerika 65 ATM’yle Asya’nın gerisinde kalıyor. Bölgedeki bu ATM’lerin yaklaşık %70’i Kolombiya’da, bunun %20’si Arjantin’de ve %10’uda Ekvador’da bulunuyor. Kolombiya’da 46, Arjantin’de 11 ve Ekvador’da sadece 3 ATM bulunuyor. Bu yeni ATM’ler, bölgedeki dijital varlıkların benimsenmesini artırmak için çok önemli olacak. Kolombiya, ülkedeki diktatör Nicolás Maduro tarafından yürütülen “devrimden” kaçan Venezuela vatandaşlarının en büyük reseptörü oldu.

Bu Venezuelalı bireylerin çoğu kripto para birimleri sayesinde hayatta kalmayı başardı. Kolombiya’da çalışan Venezuelalılar ailelerine sadece fiat döviz cinsinden değil -şu anda çok zor- ama aynı zamanda Bitcoin (BTC), Dash veya Litecoin (LTC) gibi dijital varlıklarda da para gönderiyorlar. Buna ek olarak, tüm bölge kripto para biriminin kabulü açısından ileriye doğru hareket ediyor. Böylece, Kolombiya topraklarında 66 ATM’ye sahip olacak ve ABD, Kanada, İngiltere, Avusturya, İspanya, İsviçre ve diğer ülkelerden sonra kurulan en çok sayıda Bitcoin ATM’si ile dünyanın 7. ülkesi olacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin