Bitcoin ATM makinelerini, 2021 yılında iki katına çıktı
Bitcoin ATM makinelerini, 2021 yılında iki katına çıktı

Bitcoin ATM makinelerini, 2021 yılında iki katına çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında kripto endüstrisi altın çağını yaşıyor. Geçtiğimiz dönemlere göre 2021 senesi daha pozitif geçiyor. Bitcoin ve türevleri yeni ATH’lerini yaptı. Bununla beraber piyasaya yüzlerce varlık dahil oldu. Bir önemli gelişme de Bitcoin ATM tarafında yaşandı. ATM’lerin sayısı bir önceki yıla göre gözle görülür şekilde arttı. 

Bitcoin ATM sayısındaki artış kullanım oranına göre normal sayılabilir. Dünya genelinde yatırımcıların kripto varlıkları benimsemesine eş değer olarak ATM’lerin arttığını söyleyebiliriz. Paylaşılan bir veriye göre Ocak ayından bu yana ATM sayısı 30 bini geçti. Henüz 2021 yılı bitmemişken bu sayının daha da artacağı düşünülüyor. 

Coin ATM Radar’ın paylaştığı veri, 1 Ocak’ta önde gelen kripto para birimleri için otomatik vezne hizmetlerini destekleyen 14.016 kayıtlı yer olduğunu gösteriyor. 27 Ekim itibarıyla bu sayı şaşırtıcı bir şekilde 30.011’e ulaştı. 

Kaynak: Coin ATM Radar

Kripto endüstrisi her argümanıyla büyümeyi sürdürüyor 

Bitcoin ve türevleri pazarı genişletirken yeni anlaşmalar yapmayı ihmal etmiyor. Bu sene ilk defa bir ülkenin Bitcoin’i resmi olarak tanımasına şahit olmuştuk. Ayrıca ilk defa ETF işlemlerine açıldığını geçen hafta gördük. Tüm bu gelişmeler olumlu yansıyor. 

Coin ATM Radar sitesinin verilerine göre, Bitcoin ATM ve diğer kripto vezne hizmetleri 76 ülkeye yaygın şekilde bulunuyor. Ülkeler içinde yer alan ATM’ler 628 operatör tarafından yönetiliyor. Amerika Birleşik Devletleri 26.000’den fazla lokasyonla lider konumda. Komşu Kanada 2.000’den biraz daha az ve tüm Avrupa Birliği sadece 1.353’e ev sahipliği yapıyor. 

İspanya (155) ve Bitcoin dostu olarak bilinen İsviçre’de (130) kripto para çekme cihazları fazlalaştı. Fakat buna rağmen tüm eğilimler olumlu olmadı. 

ATM’ler her para birimini desteklemiyor. En çok desteklenen bu konuda Bitcoin. Daha sonrasında Bitcoin Cash, Ether ve Litecoin gibi varlıklar bulunuyor. Bazı ATM’lerin stablecoin Tether’i desteklediği verilerde paylaşıldı. 

news.bitcoin

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin