Bitcoin düştü, 66 milyon dolar tasfiye edildi!
Bitcoin düştü, 66 milyon dolar tasfiye edildi!

Bitcoin düştü, 66 milyon dolar tasfiye edildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyası güne durgun başladı. Bu durgunluk öğlen saatlerinde rengini daha fazla belli etti. Varlıkların büyük çoğunluğu kırmızıya boyandı. Sert düşüşlerin yaşanması sonucunda altcoinler ezildi. Anlık %20’ye kadar zarar yazan kripto varlıklar oldu. Bitcoin ise 58 bin dolara kadar sarktı. Burada Long pozisyonlarının birçoğu likidite oldu.

Bitcoin, kripto borsalarındaki vadeli işlemleri için fonlama oranları tehlikeli seviyelere yükseliş gösteriyordu. Sabah 60.000 $ ile 61.000 $ arasında yatay seyrediyordu. Daha sonrasında ise 2 bin doları bulan bir düzeltme yaşadı. 60.000 dolar fiyat seviyesinden %-3,3 düşüşle 58.000 dolara kadar geriledi.

Fonlama oranları, sürekli sözleşme piyasası ile spot fiyat arasındaki farka dayalı olarak Long ya da Short vadeli tüccarlara yapılan periyodik ödemelerdir. Türkçe olarak ise uzun veya kısa olarak tanımlanır. Uzun yükselişi, kısa işlemler ise düşüşü temsil eder. Bir varlığın yükseliş ya da düşüş yönüne göre kazanç ortaya çıkar.

Yani fonlama oranları, sürekli vadeli işlem sözleşme fiyatını endeks fiyatına yakınlaştırabilir. Yüksek veya düşük seviyeye ulaştıklarına bağlı olarak piyasa mikro yapısını etkileyebilir. İyi bir yatırımcı değilseniz, Long ve Short işlemleri birçok uzman tarafından önerilmez.

Anlık düşüşle birlikte 66 milyon dolar likidite oldu

Kaldıraçlı işlemlerde kaybedilen miktar her zaman kasaya yani borsaya aktarılır. Spot işlemlerde ise varlıklar insanlar arasında el değiştirir. Bugün yeniden Long işlemlerin nasıl patlatıldığını gördük.

Kaynak:Bybt

Bybt tartından paylaşılan verilerde son 1 saat içinde 60 milyon doların üzerinde Bitcoin’in tasfiye olduğunu gösteriyor. Tasfiyelerin çoğunluğu ise Binance, Huobi ve OKEx gibi borsalarda yaşandı. Likidite olan pozisyonların yüzde 96’sı ise Long işlemleri kapsıyor. Son 4 saat içinde ise likidite pozisyon değeri 95 milyon doları geçiyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin