Bitcoin ATH yaptıktan sonra bizleri neler bekliyor?
Bitcoin ATH yaptıktan sonra bizleri neler bekliyor?

Bitcoin ATH yaptıktan sonra bizleri neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 9 Kasım Salı günü Bitcoin yeni bir ATH yaptı. 68.000 doları geçen BTC, tüm zamanlar zirvesini yeniledi. 68.500 dolara kadar çıkan Bitcoin ATH tazeledi. Daha sonrasında ise ufak geri çekilmeler yaşadı. 

Fiyatlardaki artışın yanı sıra BTC, piyasası arz ve talep dinamiklerini gösteriyor. Diğer yandan, zincir aktivite kafa karıştırıcı bir farklılık sunuyor.

Lider kripto para birimi ATH seviyelerine ulaşmasına rağmen, BTC’nin zincir üstü aktivitesi, ayı piyasası seviyelerinin sadece marjinal bir şekilde üzerinde kaldığını görüyoruz. Ancak bu BTC piyasasının olgunlaşmasının bir işareti olabilir.

Uzun vadeci yatırımcılarda son durum ne? 

Bitcoin ATH tazelerken gözler uzun vadeli yatırımcılarına çevrildi. Tüm zamanlar zirvesinden sonra genellikle uzun vadeli sahipler (LTH’ler) satış yapmaya başlar. BTC son iki günde 66 bin dolar üzerinde kalabildi. LTH’ler elindeki arz da ‘Peak HODL’ye seviyesine ulaştı.

Uzun vade sahipleri Eylül ayının sonuna kadar Bitcoin topladı. Özellikle son 40 bin dolardaki düşüşle ciddi bir BTC toplaması gerçekleşti. Yaklaşık 400 BTC, 5 ay boyunca LTH’ler tarafından toplandı.

2017, 2019 ve 2021 boğa koşularına kıyasla nispeten düşük bir seviye olduğu görülüyor. Toplanan BTC miktarının nötr bir seviyeye döndüğü söyleniyor. Bu süre zarfında günlük 6.5 bin BTC canlandı. 2019’un sonundan 2020’ye kadar olan harcama modellerine benziyor.

Satışların yaşanması gelmesine rağmen halen pozitif argümanlar konuşuluyor. Bir önceki boğa sezonunda yani 2017 ve 2021 yılı baz alındığında piyasanın coşkusunu yaşamaya daha çok yaklaşıyor.

Bitcoin için şimdi sırada ne var?

Bitcoin ATH ile birlikte bir miktar geriye doğru hareketlenmesini yaşadı. Biraz daha ter atarak rahatlamak isteyen BTC, 66.000 doları destek edinebilir. 

BTC’nin işlem sayıları, 2021’in ilk yarısında görülen zirvelerin altında kalıyor. Yeni varlıkların günlük 110 bin’e ulaştığını söylersek yükseliş trendini görüyoruz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin