featured

Bitcoin fiyatı, artan madenci satış baskısıyla karşı karşıya: BTC satış bölgesinden çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in arz dinamiklerinin karşı karşıya olduğu en önemli zorluklardan biri,  madencilerin artan satış baskısıdır. Bunu göz önüne alan analist Miles Deutscher, bugün erken saatlerde X’te paylaştığı bir gönderide BTC’nin ikilemine katkıda bulunan faktörlerin bir kombinasyonu olduğunu söyledi.

Bitcoin

Tüm zamanların en yüksek (ATH) hash oranları, en yüksek madencilik zorluğu seviyesi ve maliyetlerdeki hızlı artış, madencilik operasyonlarının karlılığını önemli ölçüde etkileyen sorunlardan bazılarıdır. Bir sonraki yarılanma olayı yaklaştıkça analist madencilerin sermayelerini güçlendirmek için BTC varlıklarını satmak zorunda kalabileceklerine inanıyor.

Madenciler, Bitcoin satış baskısını artırıyor!

Madenciler borsalara rekor miktarda BTC göndererek piyasadaki satış baskısını daha da arttırdığından, bu eğilimin bazı gözlemlenebilir işaretleri zaten var. Analistin X gönderisinde bir blockchain veri ve istihbarat sağlayıcısı olan Glassnode’dan alınan ve borsalara gönderilen madenci gelirlerinin yüzde 315’lik yeni bir ATH’ye ulaştığını gösteren veriler yer aldı.

Bununla birlikte son 24 saat içinde BTC’nin fiyatı yüzde 0,56 oranında yükselmeyi başardı ve piyasa lideri 26.401,61 dolardan işlem görmeye devam etti. Buna ek olarak Bitcoin’in 24 saatlik işlem hacmi yüzde 73’ten fazla arttı ve sonuç olarak basın zamanında yaklaşık 12,65 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin hâlen satış bölgesinde!

BTC’nin fiyatı son yedi günde yüzde 2’nin biraz üzerinde düşmüş olsa da geçtiğimiz bir aylık işlem hacminde yüzde 1,46’lık bir artış kaydetti. Bu arada kripto para kralı için piyasa değeri 514.779.009.418 dolar olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz gün fiyatı yükselmesine rağmen BTC’nin teknik göstergeleri hâlâ piyasa lideri için güçlü bir satış baskısı olduğunu gösteriyor. TradingView, Bitcoin için teknik genel bakışında osilatörlerinin nötr bölgede olduğunu, ancak Hareketli Ortalamalarının hâlâ “satış” bölgesinde olduğunu belirtti.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin