Bitcoin Anketi: Ethereum yüzde 13 ile ikinci oldu
Bitcoin Anketi: Ethereum yüzde 13 ile ikinci oldu

Bitcoin Anketi: Amerikalıların yüzde 79’u kripto paralara ilgi duyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

YouGov tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırmada, Bitcoin anketi katılımcıların neredeyse %50’si kripto paranın ABD doları yerine ana ödeme şekli olarak kullanılacağını düşünüyor.

Bitcoin Anketi: Ethereum yüzde 13 ile ikinci oldu

Perşembe günü anketi yayınlayan şirket, 1.202 ABD vatandaşına, kripto para birimlerindeki bilgi ve ilgilerini sordu. Basın açıklamasına göre, Amerikalıların %79’u en az bir kripto para birimini biliyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, %71 oranıyla Bitcoin en çok bilinen ve en çok duyulan kripto para oldu. Ethereum’u duyduklarını söyleyen insanlar ise %13 ile ikinci oldu.

Bitcoin’den haberdar olanların %87’si hiç kripto para almadıklarını, satmadıklarını ya da madencilik yapmadıklarını söyledi. Ayrıca, bu grubun neredeyse yarısı Bitcoin’i satın alma niyetlerinin hiç olmadıklarını söyledi. “Ana ödeme şekli olarak kripto kullanma konusuyla çok ilgileniyorum ya da hiç ilgilenmiyorum” sorusuna, 18 ile 34 yaş arasındaki katılımcıların %19’u kripto para birimini ilk ödeme aracı olarak kullanırken “çok ilgilendiklerini” %29’u ise “az ilgilendiklerini” ifade ediyor.

Anket sonuçlarına göre kripto paralar geleneksel bir ödeme şekli olacak

Gelecekte Bitcoin satın almayı planlayan çok az kişi olmasına rağmen, insanların %36’sı kripto paranın önümüzdeki on yıl içinde yaygın olarak kabul edilen bir ödeme şekli olacağını düşünüyor. Ankete katılanların dörtte biri, kripto paraların ağırlıklı olarak yasa dışı satın alımlar için kullanıldığını düşünüyor. %19’u yasal ve yasa dışı satın alımlar arasında bölünmüşken, sadece %17’si kriptonun daha çok yasal alımlar için kullanıldığını söylüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin