featured

Bitcoin analizi: Teknik göstergeler doğrulanırsa BTC fiyatı yakında 32 bin doları hedefleyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Birb Nest ticaret topluluğunun kurucusu Adrian Zdunczyk, bugün erken saatlerde yayınlanan bir Twitter gönderisinde Bitcoin (BTC) için olası bir yükseliş grafiği formasyonuna dikkat çekti. Gönderiye göre kripto para piyasası liderinin günlük grafiğinde düşen bir kama formasyonu oluştu. Bu formasyon doğrulanırsa BTC’nin fiyatı önümüzdeki birkaç gün içinde yükselebilir.

Bitcoin

Zdunczyk’in tweetinde vurgulanan yükselen düşen kama formasyonu doğrulanırsa BTC’nin fiyatı önümüzdeki hafta 32 bin dolara çıkabilir. Ancak bu gerçekleşmeden önce, kripto para biriminin fiyatının 29,6 bin dolarlık direncin üstesinden gelmesi gerekecek.

Öte yandan önümüzdeki 48 saat içinde 9 günlük EMA çizgisinin üzerindeki bir günlük mumun 29.228 dolardan kapatılamaması, BTC’nin fiyatının önümüzdeki hafta 27K dolara doğru düşmesine neden olabilir. Bununla birlikte BTC’nin fiyatının yukarı yönlü kırılması için yaklaşık 20 Ağustos 2023’e kadar zamanı olacak. Bundan sonra kripto para biriminin fiyatı formasyonun tepe noktasından çıkmış olacak.

Bitcoin

Yatırımcılar ve tüccarlar, 9 günlük EMA çizgisinin son 24 saat boyunca 50 günlük EMA çizgisinin altına düştüğünü not etmek isteyeceklerdir. Bunu, önümüzdeki hafta 20 günlük EMA çizgisi ile 50 günlük EMA çizgisi arasında bir düşüş eğilimi izleyebilir.

Bu çaprazlama gerçekleşirse BTC’nin orta vadeli bir negatif eğilime girdiğini gösterecektir. Bu da büyük olasılıkla BTC fiyatının ilerleyen haftalarda düşmesine neden olacaktır.

Bitcoin’in işlem hacmi gün içinde yüzde 43 düştü!

Bitcoin’in daha kısa vadeli performansına bakıldığında CoinMarketCap, kripto para kralının fiyatının son 24 saat içinde yalnızca yüzde 0,05 oranında düştüğünü belirtti. Bu, basın zamanında 29,024.28 dolardan işlem görmesine neden oldu.

Bu süre zarfında Bitcoin, en yüksek noktası olan 29.073,01 dolar ile 24 saatin en düşük seviyesi olan 28.957,80 dolar arasında sıkışıp kaldı. Özellikle kripto para biriminin gün içindeki işlem hacmi yaklaşık 6.480.243.786 dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki güne göre yüzde 43’lük önemli bir düşüşü temsil etti.

Ayrıca BTC’nin fiyat performansındaki bu küçük gerileme, rakibi Ethereum (ETH) karşısında yüzde 0,05 oranında değer kaybetmesine neden oldu. Ayrıca haftalık performansı da düşerek basın saatine göre toplam haftalık performansını eksi yüzde 0,89’a çıkardı.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin