Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

Bitcoin analizi: Son BTC düşüşü öncesi Binance’ta devasa balina hareketi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç saat önce, Bitcoin’in fiyatı uzun bir kırmızı mum eşliğinde  yaklaşık 8070 dolardan 7800 dolara kadar düştü. İlginçtir ki, bu düşüşten saatler önce Binance’a devasa bir BTC transferi gerçekleşti. Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsalarından biri olan Binance’a 80 milyon dolar değerinde 10 bin bitcoin gönderildi.

Bitcoin fiyatı 8.000 doların altında

Bitcoin’in fiyatı birkaç saat önce 8,000 doların altına düştükten sonra hızlıca 7.800 doları test etti. Bu düşüş hızlı ve sert şekilde gerçekleşti.

İçeriğimiz yayına hazırlanırken, Bitcoin oldukça volatil hareketlerle 7.800 dolar dibinden 7,900 dolara kadar çıktı. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 1,1 düşüşe işaret ediyor. Mevcut piyasa Pazar payı 143 milyar dolarken, Bitcoin hakimiyet endeksi % 66,1 seviyesinde bulunuyor.

Bu, devasa işlemden saatler önce ise büyük bir işlem gerçekleşmesi oldukça dikkat çekiciydi. Ünlü Twitter hesabı, Whale alert, Binance’a 10.000 BTC gönderildiğini tweetledi.

Doğal olarak, paranın fiyatı düşürmek için kullanılıp kullanılmadığı konusunda şüpheler var. Haliyle bu rastlantı kesinlikle içinde şüpheler barındırıyor. Şimdiye kadar Binance’tan devasa işlemle ilgili bir açıklama yok.

Bitcoin fiyatı için sırada ne var?

Sadece birkaç gün önce, Bitcoin’in tekrar 8,000 doların altına düştüğünden bahsetmiştik. Şimdi ise durum oldukça benzer görünüyor.

Bitcoin şu an 7.900 dolar civarlarında işlem görüyor. Ancak izlenmesi gereken alan 7.700 ile 7.800 dolar arasında değişiyor. Fiyat bu seviyelerin altına düşerse, hızlı bir şekilde 7500 $ ‘a inmesini bekleyebiliriz. Buradan, bir sonraki önemli destek, Aralık 2017’de Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesinden ölçülen Altın Fibonacci seviyesi (% 61,8) olan 7200 dolar.

En yakın direnç seviyesi ise 8000 dolar ve bundan sonra 8.200 dolar takip edilecek. Bu seviyelerin ihlal edilmesi durumunda, bir sonraki durak yaklaşık 8.300 dolar seviyeleri.

Her durumda, Bitcoin fiyatının performansını izlemek çok ilginç olmaya devam ediyor. Mevcut fiyat hareketlerine göre, volatilitenin göreceli hızda geri döndüğü görülüyor ve hafta sonu hareketli  geçebilir.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin