featured

Bitcoin analizi: Fed’in eylül sonrası faiz artışlarını durdurması BTC fiyatına nasıl yansıyacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fed’in enflasyonla mücadelesi devam ederken Goldman Sachs analistleri FOMC’nin önümüzdeki eylül ayında faiz artırımlarını durdurmasını bekliyor. Ancak bunun ardından faiz oranlarının düşmesi muhtemeldir ki bu da hisse senedi, Bitcoin ve kripto para piyasaları için genel olarak olumlu olacaktır.

Şimdiye kadar hisse senedi piyasası ve daha geniş kripto piyasası 2023’te güçlü bir geri dönüş sağladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 31 artarken Bitcoin (BTC) fiyatı yılbaşından bugüne yüzde 77 arttı.

Goldman Sachs analistleri, Federal Rezerv’in Haziran 2024’ten itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlamasını bekliyor. Ayrıca bundan sonra üç ayda bir indirim bekliyorlar.

Bitcoin

Jan Hatzius ve David Mericle’ın da aralarında bulunduğu Goldman ekonomistleri pazar günü yayınladıkları bir notta şunları yazdı: “Tahminimizdeki kesintiler, enflasyon hedefe yaklaştığında fon oranını kısıtlayıcı bir seviyeden normalleştirme arzusundan kaynaklanıyor”.

Goldman Sachs ekibi şu anda faiz indirimlerinin muhtemelen 2024 yılının ortalarında başlayacağını öngörüyor. Federal Açık Piyasa Komitesi olarak adlandırılan bu oranları belirlemekten sorumlu komitenin önümüzdeki ay faiz oranlarını artırmama kararı alması bekleniyor. Kasım toplantısına kadar fiyatların yükselme hızının daha fazla faiz artışına ihtiyaç duyulmayacak kadar yavaşladığı konusunda hemfikir olmaları muhtemeldir. Goldman Sachs analistleri şöyle yazdı:

“Normalleşme, kesinti için özellikle acil bir motivasyon değil ve bu nedenle FOMC’nin bunun yerine sabit kalması yönünde de önemli bir risk görüyoruz. Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz.”

Bitcoin fiyatı eylül sonrası ralli yapacak mı?

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Bitcoin fiyatı 29.000 doların hemen üzerinde seyretti ve daha fazla fiyat hareketi için yeterli mühimmat bulamadı. Bununla birlikte Bitcoin balina ve perakende adresleri, yeni Bitcoin ağ adreslerinin katılmasıyla birikmeye devam etti.

Bitcoin’in 29.200 dolar civarındaki destek seviyesi sağlamlığını koruyor ve teknik durumu değişmedi. Şu anda BTC, dört saatlik zaman dilimi içinde 29.600 doların üzerine çıkmakta zorlandığı için net bir yükseliş ya da düşüş eğilimi olmadan işlem görüyor.

Bitcoin yükseliş hareketinde 29.600 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başarırsa yaklaşık 30.200 dolara tırmanma şansı var. BTC fiyatı 30.2000 dolarlık direncin üstesinden gelmeyi başarırsa 30.600 dolar ila 31.000 dolara kadar yükselebilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin