featured

Bitcoin analizi: BTC fiyatı için sırada ne var, ünlü analistlerin Bitcoin fiyat tahmini nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘in 31.413 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından alım tarafı şu ana kadar trend takip eden bir hareket başlatamadı. SEC’in Bitcoin spot ETF onayı konusundaki endişelerini dile getirmesinin ardından boğalar geçtiğimiz cuma günü bir satış dalgasını savuşturmuş olsa da momentum giderek düzleşiyor gibi görünüyor.

Bitcoin fiyatı için sırada ne var?

Piyasa, Güvenlik ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) ilişkin bir onay beklerken yatırımcıların temkinli davrandığı görülüyor. Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki açık ilgi artmaya devam ederken spot piyasadaki faaliyet son zamanlarda azaldı.

Bu değişim, son günlerdeki fiyat hareketinin öncelikle vadeli işlem yatırımcıları tarafından etkilendiğini gösteriyor. Analist @52Skew Twitter’da şunları kaydetti: “BTC Spot CVDs & Delta: Piyasaya hâlâ oldukça fazla spot çekiliyor, Coinbase alıcılarından bugün limit kovalamaca yok. Spot teklif likiditesi 30,5 bin dolar.”

Bu gözlem, SEC’in kararlı bir adım atmasını bekliyor olabilecek spot piyasadaki yatırımcıların isteksizliğinin altını çiziyor. Bununla birlikte ABD piyasalarının dün 4 Temmuz tatili nedeniyle kapalı olduğu unutulmamalıdır. Son olarak Coinbase’den gelen büyük spot alım hacmi piyasayı yukarı itti. Dolayısıyla dünkü geri çekilmenin bugün ABD’li yatırımcılar tarafından satın alınıp alınmadığını izlemek ilginç olacak.

Direnç seviyesi olan yüzde 52,15’e kadar yükselen Bitcoin baskınlığı şimdi bir miktar konsolide olarak yüzde 51,25’e geriledi. Bu konsolidasyon, yatırımcıların altcoin sektörüne girişiyle birleşerek yatırımcı arasında hâkim olan bekle ve gör tutumunu pekiştiriyor.

Bitcoin fiyatı incelendiğinde, piyasanın şu anda 31.300 ila 31.416 dolar aralığında güçlü bir dirençle karşı karşıya olduğu açıktır. Şu anda 30.700 dolarlık destek alanı, izlenmesi gereken kritik bir işaret olduğunu kanıtlıyor. Bu desteğin üzerinde tutunmak alıcılara yenilenmiş bir hücum başlatma fırsatı verebilir.

Bitcoin
Bitcoin fiyatı, 2 saatlik tablo | Kaynak: TradingView.com

Bitcoin fiyatı dinamik bir şekilde yılın en yüksek seviyesinin üzerine çıkabilirse bir sonraki büyük grafik engeli 32.500 dolarda bekliyor. Yine de 29.800 dolarlık destek alanına geçici bir geri çekilme, bir sonraki kırılma girişimi için ivme kazanmak için kabul edilebilir.

Şimdiye kadar ayılar takipten yoksun kaldı. Satış tarafı, son günlerde psikolojik olarak önemli olan 30.000 dolar seviyesinin altındaki daha yüksek zaman dilimlerinde BTC fiyatını satma girişiminde de başarısız oldu. Ayıların hedefi Bitcoin’i kalıcı olarak 29.800 doların altına itmek olmalı.

Uzmanlar şimdilik yükselişte kalıyor!

Ünlü analist Josh Rager, geri çekilmelerin birçok uzmanın beklediği kadar derin olmayacağına inanıyor ve özellikle BlackRock’tan ETF onayının gerçek bir olasılık olduğunu öne sürüyor. “Yalnızca bir ETF reddi acıya neden olabilir, ancak BlackRock’ın bu kez onaylanacağını düşünüyorum” diyor.

Benzer şekilde, NewsBTC baş analisti Tony “The Bull” da yakın vadede BTC için yükseliş yaşanacağına inanıyor. Bununla birlikte Bitcoin’in Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) aşırı alım bölgesine girmesinin önemini vurguluyor, çünkü bunun yapılmaması güçlü bir yukarı yönlü momentum eksikliğine işaret edebilir.

“Bitcoin RSI’sının hafta sonuna kadar aşırı alım koşullarına girdiğini görmek istiyorum, aksi takdirde bunun henüz bir dürtü olmadığından endişeleniyorum. Haftalıkta kararsızlığa işaret eden bir doji var. Bu hafta boyunca takip görmemiz gerekiyor, yoksa olası ayı div ile daha fazla düzeltme daha olası hâle gelir.”

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin