featured

Bitcoin, altın standardına mı yükselecek? İşte analistlerin dikkat çeken tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) hem mecazi anlamda hem de bazı analistlerin öne sürdüğü gibi yakında gerçek anlamda da altın standardı olmaya devam ediyor. Glassnode kurucu ortağı ve ünlü analist geçtiğimiz günlerde düşündürücü bir soru ortaya attı: BTC altın fiyatının 98 katına ulaşacak mı?

Bitcoin fiyatını altın fiyatıyla karşılaştıran bir metrik olan BTC-altın oranı önemli bir sıçrama yapmaya hazır görünüyor. Temel göstergeler bu yükseliş hissini destekliyor. RSI (Göreceli Güç Endeksi) yalnızca yükselişte olmakla kalmayıp 50 seviyesini aşarak potansiyel yükseliş momentumuna işaret etmektedir. Ek olarak, MACD (Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması) bir yükseliş geçişine girdi ve yukarı doğru yörüngesini sürdürüyor.

Bitcoin chart

Analist, Fibonacci uzantılarını kullanarak altının 1.200 dolar civarında fiyatlandırılabileceği ve Bitcoin’in yaklaşık 120 bin dolara yükselebileceğini görebilecek potansiyel uzantı seviyelerini tahmin ediyor. Bu tür tahminler Henrik Zeberg’in yaptığı tahminlerle örtüşüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin yaklaşık 27.715 dolardan işlem görüyor. Bu, tahmin edilen 120 bin dolardan çok uzak olsa da mevcut piyasa dinamikleri ve yukarıda belirtilen teknik göstergeler, böyle bir artışın tamamen olasılık dışı olmadığını gösteriyor.

Ancak bu tür tahminlere bir dereceye kadar şüpheyle yaklaşmak önemlidir. Teknik göstergeler değerli bilgiler sağlasa da kusursuz değildir. Kripto piyasası, düzenleyici değişiklikler, teknolojik gelişmeler, makroekonomik faktörler ve hatta nüfuzlu kişilerin tweet’leri gibi sayısız faktörden etkilenen, oldukça değişken bir piyasadır.

Üstelik binlerce yıllık bir geçmişe sahip, değer saklama aracı olan somut bir varlık olan altınla karşılaştırılması da ilgi çekicidir. Altın fiyatı, diğer faktörlerin yanı sıra arz ve talep dinamikleri, jeopolitik gerilimler, enflasyon oranları ve merkez bankası politikalarından etkilenmektedir. Öte yandan Bitcoin, merkezi olmayan ve on yıldan biraz daha eski bir teknolojiyle çalışan dijital bir varlıktır.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin