10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?
10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?

Bitcoin almak için iyi bir zaman mı? Korku ve hırs endeksine göre öyle

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcının sektöre karşı duyarlılığını gösteren korku ve hırs endeksi, geçen ayın sonundan bu yana ilk kez “aşırı korku” seviyesine geldi. Peki bu ne anlama geliyor? Bitcoin almak için iyi bir zaman mı?

Endeks Bitcoin almak için doğru bir zaman olduğunu söylüyor

Kripto para piyasalarının son iki gün içinde 20 milyar dolardan fazla para kaybetmesine rağmen, piyasa duyarlılığı analizi yatırım yapmak için potansiyel bir zamana işaret ediyor. Yatırımcıların çoğu Bitcoin ve altcoin fiyatlarının endişe yaratmaya başladığını düşünmesine karşın, korku ve hırs endeksi piyasa davranışından ayrılarak farklı bir bakış açısı ortaya koyuyor.

Endekste şu ifadeler yer alıyor:

Kripto para piyasalarının davranışı çok duygusal. İnsanlar piyasa yükselirken doyumsuzluk gösteriyor, bu da FOMO’ya (fırsatı kaçırma korkusu) sebep oluyor. Ayrıca yatırımcılar düşüşler görünce hemen ellerindekileri satıyorlar. Korku ve hırs endeksimizle sizi duygusal davranışlardan korumaya çalışıyoruz.

Endekste yer alan aşırı korku ibaresi, yatırımcıların son derece endişeli günler geçirdiği anlamına geliyor. Ancak bu durum, pek çok uzmana göre aynı zamanda yeni bir alım fırsatı demek.

Endeks verilerini piyasa volatilitesi, hacmi ve baskınlığı başta olmak üzere pek çok etmene dayanarak elde ediyor. Sosyal medya ve anket sonuçları da dahil.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin