Jeff Todd:
Jeff Todd: "Üç kripto para gerçek, Libra ise değil."

ABD’li milletvekili üç kripto para için “gerçek kripto varlıklar” dedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Temsilciler Meclisi’nden cumhuriyetçi Ted Budd, üç kripto para için “gerçek kripto varlıklar” ifadesini kullandı. Bunlar Bitcoin, Ethereum ve XRP. Budd, Libra’nın ise bu listeye dahil olmadığını iddia etti.

“Libra ile vakit kaybediyoruz.”

Kuzey Carolina’dan Cumhuriyetçi milletvekili Ted Budd, Libra’nın gerçek kripto varlıklarından ayrıldığı konusunda Washington’ı uyardı. Budd’a göre ülkenin Libra ile vakit kaybetmek yerine Blockchain teknolojisini geliştirmekle uğraşması gerekiyor.

Budd:

Komite üyelerinin gerçek bir kripto para birimi olmayan Libra ile Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi gerçek kripto para birimleri arasında ayrım yapabilmeleri çok önemli. Eğer finansal teknolojide bir dünya lideri olarak kalırsak, bu komitenin kripto para birimlerine karşı gerici yasaları benimsememesi büyük önem taşıyor.

Her ne kadar Bitcoin, Ethereum, XRP ve Libra açık kaynaklı kodlar üzerine inşa edilmiş olsalar da, Libra defteri kurumsallaştırılmamış durumda ve hiç kimsenin bir node çalıştırmasına ve ağa güç vermesine izin vermiyor.

Bunun yerine, seçilmiş bir grup şirket Libra ağına güç verecek, dijital varlığın merkezileşmesini ve sansür potansiyelini artıracak.

Libra neden diğer kripto paralardan farklı?

Temmuz ayında Libra ile ilgili ayrı bir duruşmada CoinShares’in baş stratejisti Meltem Demirörs, bazı önemli farklılıkları vurgulamak için Libra’yı BTC ile karşılaştırmıştı:

Libra’nın bir kripto para birimi olmadığını ayırt etmek önemlidir. Facebook’un kendi stiliyle yarattığı ‘kripto para birimi’ Libra’yı, Bitcoin’den ve diğer kripto paralardan ayıran net bir çizgi var. Bitcoin merkezsizdir. Pratikte bu, hiç kimsenin veya bir grubun işlemleri engelleme veya geri alma kabiliyetine sahip olmadığı anlamına gelir. Libra ise tamamen merkezîdir. Facebook şirketi ve çalışanları tarafından tasarlanan ve başlatılan, para birimini desteklemek için multi milyar dolarlık bir fon bulundurmayı, ağ kodunu yönetmeyi ve bir konsorsiyum aracılığıyla erişimi kontrol etmeyi teklif eden bir projedir. Şu anda 28 yönetim organından oluşmaktadır. Libra yönetimindeki bu varlıkların bazılarının, sekiz konsorsiyumun diğer üyelerine, Facebook hisselerinin büyük sahiplerine veya ticari olarak Facebook ve yöneticilerine ticari olarak bağlı olduğuna dikkat edin. Libra’nın önerdiği tasarımda bu konsorsiyum, işlemleri engelleme ve sansürleme kabiliyetine sahip olacak.

Son zamanlarda birkaç üye Libra Derneği’nden ayrılırken, platformun ve projenin yapısı Bitcoin’den belirgin bir şekilde farklı kalıyor. Demirörs ayrıca, Libra’nın aksine, Bitcoin’in kendi varlıkları olduğunu ve diğer varlıklar tarafından desteklenmediğini vurguladı.

Bitcoin kâr amacı gütmeyen bir dernek tarafından yönetilmez, herhangi birinin izne ihtiyaç duymadan düğüm çalıştırmasına izin verir ve Facebook gibi bir şirket devi tarafından seçilmeyen binlerce şirketi destekler.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin