bitcoin satışı
O ülkenin PTT'si aracılığıyla artık Bitcoin satışı başlıyor!

Aşağı yönlü risk büyürken Bitcoin alıcıları beklemede kalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), son 24 saat boyunca büyük ölçüde yatay bir seyir gösterse de, 6,000 doların altını görme durumunda düşüş eğilimi iyiden iyiye hızlanacağından gelişmekte olan bir boğa grafiğini tehdit edecektir. Şu an için ise Bitcoin alıcıları fiyatın nereye kadar düşeceğini görmek için bekleme durumunda gözüküyor.

BTC’nin Salı günü 10 günlük hareketli ortalama seviyesinin (MA) altında düşmesi 6.000 dolara doğru giren satış lehine olan işlemlerin hızlandığını gösterdi.

Ancak, kripto para dün aşırı satım koşullarına bağlı olarak 6.300 dolar seviyesini koruyarak, bu rakamı kısa vadeli bir destek olarak belirledi. Bunun yanında geri sıçrama ise boğaların aklını çelme konusunda başarısız oldu. Alış pozisyonlarından future işlemlerin tasfiyenin (uzun BTC işlemlerinin çözülmesi) hız kazanması, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir baskı da yaratmış gözüküyor.

Sonuç olarak, BTC bugün erken saatlerde 6.145 dolar kadar geriledi ve en son 6.170 dolar seviyesinde işlem görmüştü. Açıkça, 6.000 doların altına düşme riski son birkaç saat içinde önemli ölçüde arttı.

Bitcoin alıcıları olası bir 6.000 dolarında altına düşüşte sahneye çıkacak mı?

Dikkat edilmesi gereken husus, Kripto para 6000 doların altında işlem görürse BTC fiyat grafiğinde görülen bir yükseliş formasyonu olan ters baş ve omuz deseni keskin bir şekilde düşüşe işaret edebilir.

Düşen bayrak deseninin aşağı yönlü kırılması, son tepe seviyesi 6,820 dolardan satışların yeniden başladığını ve fiyatların 24 Haziran’daki 5.755 dolar (hedeflenen yükseklik metodu uyarınca) seviyesinin altına düşebileceğini gösteriyor.

En büyük hareketli ortalamalar (50,100 ve 200) aşağı doğru yönelmekte ve en altta yer alan direniş yoluna işaret ediyor.Yani, 6.000 doların altında bir kırılmanın meydana gelebileceğini olasılığı şimdilik yüksek gözüküyor.

BTC’nin 6.000 doların üzerinde kalmasına yardımcı olabilecek tek faktör, göreceli güç endeksi (RSI) tarafından gösterilen aşırı satım koşulları gibi duruyor. Daha uzun vadeli grafiklerde hesaplanan RSI satıcıların aklını çelerken,RSI,  kısa vadede bir rahatlama olacağı sinyalini veriyor

RSI 50.00 seviyesinin(düşüş) altında geziniyor. Ama aşırı satım alanının (30.00 altında), 5,755 dolara kadar bir düşüş için bolca yer olduğu anlamına geliyor. (bayrak kırılım hedefi)

Satışlar potansiyel bir ters baş ve omuz formasyonu oluşturabilir

Ters baş-omuz formasyonu birbirini izleyen üç çukurdan oluşur. orta çukur (baş) en altta ve iki dış çukurda (omuzlar) düşük ve “kabaca eşit” bir görüntü verir.

BTC’nin durumunda, sol omuzun düşük seviyesi 6.108 dolara denk geliyor. Bu nedenle, BTC 6.000 dolar – 6.100 dolar aralığında sağ omuz oluşturması gerekiyor. yani bitcoin alıcıları desteğini 6.000 dolarda göstermesi ve sağlam bir geri dönüş hareketi yapmaları gerekiyor. Yoksa görüntü mükemmel bir ters baş-omuz şekli oluşumunu bozacak.

Bitcoin özet görünümü

  • Bitcoin riskleri önümüzdeki 24 saat içinde 6.000 $ ‘ın altına düşüyor ve düşüş son grafikte 5.755 dolarlık düşüşe doğru uzayabiliyor.
  • 000 doların aşağısını kabul etme, BTC fiyatının ters bir baş-omuz boğa dönüşü paterni çizme olasılığını ortadan kaldırır.
  • Üst tarafta, sadece 6,408 doların üzerinde (ayı bayrağı) yüksek bir inandırıcı hamle, düşüş bayrağı kırılımı ile ortaya koyulan düşüş görüşünü iptal edecektir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin