bitcoin
bitcoin

Bitcoin aktif adreslerin işlem talebine rağmen neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Veriler, Bitcoin aktif adreslerinin yüksek işlem talebine rağmen keskin bir şekilde düştüğünü gösteriyor. Glassnode’un en son haftalık raporuna göre aktif adresler 566.000 gibi döngüsel düşük seviyelerde seyrediyor. Aktif adresler metriği, blok zincirindeki bazı işlem etkinliklerine katılan benzersiz Bitcoin adreslerinin günlük sayısını ölçer.

“Benzersiz” ile kastedilen göstergenin yalnızca bir adresin en az bir kez aktarıma dahil olup olmadığını kontrol etmesidir. Bu, bir adresin ne kadar işlem yapabileceğine bakılmaksızın aktif adresler metriğine katkısının yalnızca bir birim kalacağı anlamına gelir. Bu kısıtlama, benzersiz adreslerin sayısının blok zincirini ziyaret eden farklı kullanıcıların sayısına bir analog olarak hizmet edebilmesi ve böylece ağdaki günlük kullanıcılar için bir tahmin sağlaması nedeniyle mevcuttur.

Bitcoin aktif adresleri son zamanlarda keskin bir düşüş gördü!

Bitcoin blok zincirindeki etkinliği izlemek için yapılan bir başka gösterge, adından da anlaşılacağı gibi ağda gerçekleşen günlük toplam transfer sayısını bize anlatan “işlem sayısı”dır.

Bu metrik yüksek bir değere sahip olduğunda doğal olarak blok zincirinde birçok işlemin gerçekleştiği anlamına gelir. Bu tür gösterge değerleri, şu anda ağı kullanmak için yüksek bir talep anlamına gelir. Ancak metrik, etkinliğin nasıl dağıtıldığı hakkında hiçbir şey söyleyemez, aktif adres göstergesinin devreye girdiği yer burasıdır.

Şimdi, varlığın tüm geçmişi boyunca Bitcoin işlem sayısındaki eğilimi (30 günlük ve 365 günlük basit hareketli ortalamalarının yanı sıra) gösteren grafiği inceleyelim.

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi Bitcoin işlem sayısı son zamanlarda hızlı bir artış gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 682.000 günlük transfere ulaştı. İşlem sayısındaki bu patlamanın arkasındaki sebep, BTC blok zincirinde Ordinals protokolü (metin ve resimler gibi verileri doğrudan zincire yazmanın bir yolu) kullanılarak oluşturulan misli tokenler olan BRC-20 tokenlerinin ortaya çıkmasıdır.

Bu BRC-20 jetonları, PEPE’nin böyle bir madeni paranın en büyük örneği olduğu yeni bir meme coin çılgınlığı başlattı. Bu belirteçlerin inanılmaz derecede hızlı popülaritesi, ağ üzerinde işlem yapma talebinin her zamankinden daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Peki ya aktif adresler? Bu gösterge yükseliş görüyor mu?

Grafikten, aktif adreslerin ilk başta bir artış gözlemlediği ancak daha sonra mevcut döngüsel düşük seviye civarında günlük 566.000 adres değerine düştüğü açıktır. Bu, şu anda işlem yapma talebi çok yüksek olsa da talebin aslında çok sayıda kullanıcıdan değil, sürekli olarak tekrarlanan transferler yapan oldukça az sayıda kullanıcıdan geldiği anlamına gelir.

Glassnode, bu durumu “Birçok BRC-20 kullanıcısının Bitcoin adreslerini yeniden kullandığı ilginç bir senaryo” diye açıklıyor. “Belki de Ethereum veya Solana gibi hesap tabanlı zincirlerin nasıl çalıştığına daha fazla aşina olmamız ve Bitcoin UTXO sistemine daha az aşina olmamız nedeniyle.” diye ekliyor.

Son olarak en güncel verilere göre Bitcoin geçen hafta %1 düşüşle 27.400 dolar civarında işlem görüyor.

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin